Cum a CHELTUIT Primăria banii în 2013/ Ce fonduri au PRIMIT Învăţământul şi Sănătatea

Cum a CHELTUIT Primăria banii în 2013/ Ce fonduri au PRIMIT Învăţământul şi Sănătatea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum am promis, continuăm analiza modului în care Primăria municipiului Galaţi a cheltuit banii din bugetul local al anului 2013, aşa cum reiese din contul de execuţie votat recent de aleşii locali, şi ne vom referi astăzi la banii alocaţi pentru Învăţământ şi Sănătate, două domenii în care autorităţile n-ar trebui să facă economii.

Potrivit documentelor oficiale, suma totală cheltuită în anul 2013 la Învăţământ a fost de peste 146 milioane de lei, din care 114 milioane - cheltuieli cu salariile, sumă ce a fost asigurată de la bugetul de stat prin cote defalcate din TVA. La rândul lor, unităţile de învăţământ au cheltuit 76.600 de lei pentru diverse dotări (maşini şi mobilier şcolar).

În ceea ce priveşte Sănătatea, au fost transferate de la bugetul local sumele necesare pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare şi reparaţii curente la cele trei spitale aflate în subordinea municipalităţii. Spitalul de Copii „Sf.Ioan” a primit 1,7 milioane de lei, Maternitatea „Buna Vestire” 1,8 milioane de lei, iar Spitalul de psihiatrie – 2 milioane de lei. Trebuie spus că spitalele folosesc fondurile din contractele cu Casa de Sănătate şi venituri din închirieri şi în completare subvenţia de la bugetul local pentru a-şi asigura cheltuielile cu salariile (32 milioane de lei) şi cheltuielile cu bunurile şi serviciile (18 milioane de lei).

CITEŞTE ŞI:

PARADOXUL anului 2013/ Primăria Galaţi a avut BANI de INVESTIŢII, dar NU i-a cheltuit

Ce-a făcut Primăria cu banii gălăţenilor/ Apaterm a înghiţit nouă milioane de euro de la bugetul local

Citit 1340 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.