Pregătiri pentru SĂRBĂTORILE DE IARNĂ/ Ne vom ilumina festiv de aproape 400.000 de euro

Pregătiri pentru SĂRBĂTORILE DE IARNĂ/ Ne vom ilumina festiv de aproape 400.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul trecut, Primăria Galaţi a „spart” o sumă record, 2,2 milioane de lei fără TVA (adică aproximativ jumătate de milion de euro - n.r.), pentru iluminatul festiv atribuit prin licitaţie firmei Luxten Lighting Company SA Bucureşti. Cheltuiala a stârnit multe discuţii, primarul Marius Stan susţinând, însă, că a vrut să-i bucure pe gălăţeni.

Anul acesta, contractul pe care municipalitatea l-a scos la licitaţie pentru închirierea instalaţiilor de iluminat festiv pentru Sărbătorile de iarnă 2014-2015 este ceva mai modest, de doar 1.685.048 de lei (adică 382.965 de euro), din fonduri bugetare. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut, iar ofertanţii trebuie să asigure închirierea instalaţiilor de iluminat festiv pentru trei luni calendaristice.

Parcurile şi 32 de străzi vor fi gătite de Crăciun

Instalaţiile care vor da strălucire oraşului trebuie să fie echipate cu LED-uri în stare bună de funcţionare, fără uzură pronunţată sau defecte majore, cu o vechime de maxim doi ani, cu performanţe tehnice şi design la nivel actual. Conform caietului de sarcini, de sărbători vor fi iluminate festiv 32 de străzi din municipiul Galaţi, rondourile, parcurile Eminescu, Viva, Rizer, Grădina Publică şi zona pietonală de la P-uri.

Vor fi instalaţi brazi stilizaţi - figurine tridimensionale în formă de brad de Crăciun sau de con cu înălţimea minimă de 10-11 metri - pe Faleza Superioară, la Elice, în Grădina Publică, în Piaţa Micro 40, la rondoul de la intersecţia străzii Oţelarilor cu bulevardul Galaţi, în Parcul Eminescu şi în Piaţa Energiei. Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor va fi instalat, se pare, un brad natural, pe care firma câştigătoare îl va împodobi. .

CITEŞTE ŞI: Aleşii locali, CONVOCAŢI în şedinţă de îndată/ Ce INVESTIŢII va finanţa BERD

Citit 2710 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Octombrie 2014 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.