PRIMĂRIA va introduce TVA LA CHIRIA PE GARAJE, potrivit unei propuneri aflată pe masa aleşilor locali

PRIMĂRIA va introduce TVA LA CHIRIA PE GARAJE, potrivit unei propuneri aflată pe masa aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un proiect de hotărâre privind introducerea TVA la chiria pentru garaje a ajuns pe masa comisiilor Consiliului Local. O asemenea veste, care implică majorarea cu 24 la sută a chiriei, le dă fiori, cu siguranţă, miilor de posesori de garaje din municipiul Galaţi şi aşa ameninţaţi cu demolarea.

Ei bine, dracul nu e însă chiar aşa de negru, proiectul de hotărâre nu îi vizează pe cei care plătesc chirie pe terenul pe care şi-au construit coşmeliile provizorii. Vizaţi sunt doar gălăţenii care au închiriat garaje de la Primărie. Da, nu vă minunaţi, Primăria are în proprietate aproximativ 50 de garaje, situate în general în zonele centrale ale oraşului, de exemplu pe străzile Mihai Bravu şi Nicolae Alexandrescu, construite în anii ’70 şi „moştenite” de la fostul ICRAL, garaje care nu au fost cumpărate de gălăţeni împreună cu locuinţele.

Primăria şi-ar dori să scape de aceste construcţii, evident, prin demolare, numai că lucrurile nu sunt aşa de simple precum par, ci presupun scoaterea lor din evidenţa contabilă şi din patrimoniul oraşului. Până la o asemenea decizie, chiria trebuie indexată cu cota de TVA. De ce? Pentru că aşa a solicitat Curtea de Conturi.

Situaţia ar fi trebuit rezolvată mai demult, pentru că s-a modificat Codul Fiscal, iar hotărârea Consiliului Local privind chiria pentru garaje nu a fost actualizată. Mai exact, Legea nr. 571/2003 privind codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, prevede că închirierea de spaţii sau locaţii pentru parcarea autovehiculelor se încadrează în excepţiile prevăzute la articolul 141 şi constituie o operaţiune căreia i se aplică TVA.

CITEŞTE ŞI: A început DEMOLAREA GARAJELOR în Micro 17, în cadrul restructurării urbane

Citit 4728 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Octombrie 2014 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.