Când vor fi date în folosinţă LOCUINŢELE SOCIALE din Micro 17. Modelul lui Mazăre, copiat la Galaţi (FOTO)

Când vor fi date în folosinţă LOCUINŢELE SOCIALE din Micro 17. Modelul lui Mazăre, copiat la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

* Primarul Marius Stan este convins că, până la finele acestui an, primii chiriaşi se vor putea muta în locuinţele sociale construite în Micro 17


Primul apartament finalizat şi utilat din cartierul social pe care Primăria Galaţi îl construieşte în Micro 17, în vecinătatea blocurilor ANL, a fost ieri vizionat, în prezenţa presei, de primarul Marius Stan, alături de care s-au aflat viceprimarii Florin Popa şi Radu Cosca şi city-managerul Aurel Vlaicu.

Deşi construcţiile realizate de SC Vega ’93 SRL par strâmte şi fragile, ele vor oferi confortul necesar. Dormitorul iluminat natural doar de o fereastră care dă în holul blocului, este mobilat cu un pat cu saltea şi o aerotermă. În camera de zi au fost instalate boilerul electric care va asigura apa caldă, chiuveta, o plită electrică de gătit, un minifrigider, o aerotermă, o masă, un scaun şi un dulăpior care va putea fi mutat, pentru un plus de spaţiu, pe hol. Baia are şi ea dotările necesare unei locuinţe sociale. „Mărturisim că ideile bune le furăm şi noi de la alţii: proiectul pe care l-a făcut Radu Mazăre la Constanţa. Pornind de la spaţiul foarte mic ne-am gândit cum să-l facem cât mai primitor. În plus faţă de proiectul de la Constanţa, am realizat balcoanele tronsonale care oferă un plus de confort şi de izolaţie termică. Tot ce înseamnă cartierul, dat la cheie, are o valoare de aproximativ 12 milioane de euro”, a declarat primarul.

Din 15 blocuri, 11 sunt ridicate

Termenul de finalizare, 22 august 2015, nu va putea fi respectat, a admis edilul, dar nu din cauza constructorului, ci a unor probleme juridice. Terenul pe care trebuia să se ridice patru din cele 15 blocuri a fost revendicat. De aceea doar 11 blocuri sunt ridicate, celelalte patru urmează, pentru că problemele litigioase s-au rezolvat.

Primarul a precizat că întreg cartierul va fi sistematizat, va avea spaţii verzi, loc de joacă, un teren de sport, un magazin economat, un sediu de poliţie locală, o mică biserică şi un sediu administrativ, unde reprezentanţii Primăriei vor monitoriza consumurile şi plata facturilor. „Chiriaşii vor plăti o chirie modică, stabilită de Consiliul Local, şi utilităţile. Dacă se vor aduna datorii la utilităţi, vor fi automat evacuaţi şi locuinţă socială nu vor mai primi niciodată. Acest acoperiş trebuie apreciat la adevărata lui valoare şi întreţinut după reguli bine stabilite”, a precizat Marius Stan. Vandalizarea construcţiei sau a mobilierului constituie, de asemenea, clauză de evacuare.

Primăria are deja o listă de 1.500 de solicitanţi de locuinţe sociale. Graţie celor 756 de locuinţe sociale care vor fi gata la finele acestui an, în Micro 17 şi a celor 456 care vor fi construite pe Drumul Viilor nr. 8, mare parte dintre cereri vor fi onorate. În locuinţele sociale s-ar putea muta, cel puţin temporar, chiriaşi din zonele centrale, din casele de patrimoniu care stau să cadă pe ei, pentru a le renova şi a le reda circuitului patrimonial.

Foto Marius Negri

Citit 24082 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.