O nouă cerere pe masa aleşilor gălăţeni: CALORGAL vrea 3,3 milioane de lei. IATĂ pentru ce

O nouă cerere pe masa aleşilor gălăţeni: CALORGAL vrea 3,3 milioane de lei. IATĂ pentru ce
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Încă de pe 26 noiembrie, aleşii locali discută, dar nu reuşesc să ajungă la un acord în privinţa acoperirii pierderilor SC Calorgal. Săptămâna trecută, liderii grupurilor politice din Consiliul Local şi conducerea Calorgal au negociat aprig un proiect de hotărâre privind "acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat din municipiul Galaţi, aferente anului 2015, în valoare de 5.000.000 de lei". Ieri, în dezbaterea aleşilor a ajuns un nou proiect pe această temă, numai că suma pentru acoperirea pierderilor a fost redusă la 3.300.000 de lei.

În raportul de specialitate al proiectului se arată că pierderea indusă de prestarea serviciului public de distribuţie şi furnizare a agentului termic (apă caldă) în sistem centralizat, înregistrată la 30 noiembrie 2015, este în sumă totală de 3.358.825 de lei.

"Cantitatea de energie termică cumpărată de la SC Electrocentrale Galaţi SA este de 22.328 Gcal, în timp ce cantitatea de energie termică vândută a fost de 3.746 Gcal, rezultând o pierdere totală de 18.582 Gcal. Caracterul de urgenţă al adoptării unei hotărâri a Consiliului Local este dat de obligaţia municipalităţii de a presta serviciile publice, respectiv, asigurarea livrării agentului termic pentru populaţia municipiului Galaţi în luna decembrie 2015 (evitarea sistării livrării de agent termic, ţinând seama de condiţiile climatice existente, constând în temperaturi sub zece grade Celsius)", se arată în documente.

Citit 1961 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.