OFICIAL - Primăria Galaţi vrea să cumpere 14 TROLEIBUZE NOU-NOUŢE

OFICIAL - Primăria Galaţi vrea să cumpere 14 TROLEIBUZE NOU-NOUŢE
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, printr-un comunicat de presă remis redacţiei, că a finalizat caietul de sarcini pentru licitaţia de achiziţie a 14 troleibuze noi, proiect de modernizare a transportului public urban realizat prin contractul de credit cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

„Potrivit caietului de sarcini, noile mijloace de transport public trebuie să corespundă celor mai noi standarde de calitate, să fie prietenoase cu mediul şi să nu coste mai mult de 450.000 de euro/bucata. Pentru această achiziţie, BERD asigură o linie de finanţare rambursabilă de circa 6 milioane de euro. Caietul de sarcini a fost transmis deja consultantului agreat de BERD şi are ca termen de aprobare sfârşitul lunii ianuarie 2016. După această dată, va fi stabilit şi calendarul procedurii de achiziţie”, ne-a informat Primăria Galaţi.

Conform datelor de pe site-ul SC Transurb, parcul auto al societăţii număra, la finele anului 2015, trei troleibuze Ikarus 417T şi zece troleibuze MAZ T203. Ultima achiziţie de zece troleibuze a fost în anul 2008.

Reamintim că Primăria Galaţi a contractat de la BERD o finanţare rambursabilă de 100.000.000 de lei, cu o perioadă de tragere şi de graţie de până la trei ani şi o perioadă de rambursare de minim şapte ani.

Citit 5170 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.