Se naşte o nouă MAJORITATE în Consiliul Local Galați? PNL şi ALDE, cu ochii pe Cătălin Cristache

Se naşte o nouă MAJORITATE în Consiliul Local Galați? PNL şi ALDE, cu ochii pe Cătălin Cristache
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Marius Stan şi-a recâştigat mandatul de consilier judeţean în instanţă şi cel mai probabil, magistraţii îi vor obliga şi pe aleşii locali să-i valideze mandatul. Revenirea fostului edil în consilii, dar şi faptul că, între timp, partidul din care Stan face parte, UNPR, a fuzionat cu PMP, schimbă ecuaţia politică la Galaţi. Mai ales în condiţiile în care va fi supusă din nou la vot alegerea preşedintelui, a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, şi a viceprimarilor Galaţiului! O asemenea perspectivă a adus în centrul atenţiei politice PMP, condus, la Galaţi, de consilierul judeţean Cătălin Cristache. Numai că şeful pe linie de partid al fostului edil, a contribuit, cu votul său, la invalidarea mandatului lui Marius Stan… Iată ce planuri şi bănuieli au liderii politici.

„Aş negocia cu PMP”

Liderul ALDE Galaţi, Eugen Durbacă, a admis că PSD şi ALDE nu au majoritate în Consiliul Local, ci, cu 13 mandate, sunt la egalitate cu PNL, UNPR şi PMP: „Situaţia este delicată, dar eu, dacă m-aş confrunta cu această chestiune, aş negocia cu PMP! Şi cred că s-ar putea ajunge la o înţelegere. Pentru că nu este important, neapărat, postul de vicepreşedinte sau de viceprimar. Sunt importante toate funcţiile care se pot obţine în CJ, în CL, şi nu numai”, a declarat, cu tâlc, Eugen Durbacă.

Curiozităţi liberale

„Întrebarea ce va face şeful dlui Marius Stan, Cătălin Cristache? Îl va susţine pe Marius Stan, sau va sluji cu aceeaşi ardoare PSD şi ALDE, având în vedere că partidul pe care îl conduce a votat împotriva validării mandatului lui Marius Stan? Neoficial, noi ştim că, din ceea ce s-a negociat pentru susţinerea de către PMP a PSD, vor primi funcţii de directori adjuncţi la toate societăţile din subordinea consiliilor. Luaţi-o ca pe o bârfă! Vom vedea, nu poate să-i vopsească în roşu, fără să ştim că-s de la PMP”, a declarat liderul municipalei PNL, Nicuşor Ciumacenco.

Ce spune liderul PMP

Liderul PMP Galaţi, Cătălin Cristache, susţine că votul de invalidare dat lui Marius Stan în Consiliul Judeţean a fost doar „o încurcătură” şi că i-a cerut secretarului CJ să modifice procesul-verbal al şedinţei. „Dacă aveam ceva împotriva lui Marius Stan, am fi votat, în bloc, pentru invalidarea mandatului său, şi la Consiliul Local”, explică politicianul.

În opinia acestuia, liberalii ar trebui să fie mai interesaţi de ce va face PNL şi, eventual, să vină cu o propunere pentru crearea unei majorităţi. „Nu negociem alianţe, ci majorităţi. Nu spun nu unei majorităţi în jurul primarului Ionuţ Pucheanu, unei majorităţi create în jurul lui Ciumacenco sau a unei majorităţi cu Cristian Dima şi ALDE. Dar nu negociez cu clanul Durbacă - Nica - Dobre, cu care m-am luptat un an şi jumătate”, ne-a declarat Cristache.

Citit 5980 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2016 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.