Unde va mai fi depozitat GUNOIUL gălăţenilor, după ÎNCHIDEREA gropilor

Unde va mai fi depozitat GUNOIUL gălăţenilor, după ÎNCHIDEREA gropilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După anunţul că mai multe gropi de gunoi din ţară se vor închide anul viitor, printre care şi cea de la Tecuci, autorităţile judeţene au intrat în alertă şi încearcă să găsească rezolvări. Pentru groapa de gunoi de la Tecuci, soluţia ar putea fi construirea uneia noi, la Valea Mărului, însă proiectul este, pentru moment, împotmolit în birocraţie. "Este adevărat, sunt foarte interesat de proiectul cu groapa de gunoi de la Valea Mărului. Am găsit alt teren, tot în zonă, dat fiind că pentru primul teren, care trebuia scos din fondul forestier, au apărut probleme. Va fi depusă documentaţia, se va trimite şi proiectul şi, în funcţie de data la care se va aproba, vor începe lucrările", a explicat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi. 

"Dacă groapa de gunoi de la Valea Mărului nu va fi finalizată până la momentul închiderii celei vechi, vom vedea ce vom face. Vom cere, probabil, o prelungire a avizului de funcţionare, pentru că nu putem lăsa un municipiu fără acces la groapa de gunoi", a mai continuat preşedintele Consiliului Judeţean. 

Valoarea totală a proiectului se ridică la 60 de milioane de euro, bani din fonduri europene. 

La Galaţi, abia peste patru ani

Pentru că şi groapa de gunoi din Galaţi era pe acea listă, am întrebat-o pe directoarea serviciului public Ecosal ce măsuri se vor lua. "Chiar dacă suntem pe acea listă, cantitatea de deşeuri a fost în scădere la Galaţi, ceea ce înseamnă că vom reuşi să mai ţinem groapa de gunoi deschisă încă patru, poate chiar cinci ani de acum înainte. Cred că soluţii vor fi căutate de municipalitate abia cu doi ani înainte de expirarea termenului", a explicat Mirela Furtună.

Citit 5454 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2016 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.