Marius Stan a fost ales preşedinte al Clubului Mării Negre pentru următorii trei ani
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Marius Stan a fost ales preşedinte al Clubului Mării Negre pentru următorii trei ani
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

 

Vineri, 15 mai, la Hotel Vega, în cadrul celei de-a 25-a Adunări Generale a Clubului Internaţional al Mării Negre, primarul Marius Stan a fost ales, prin vot unanim, preşedintele organizaţiei regionale. Sergei Bezdolnyi (Azov - Rusia), cel care a deţinut funcţia de preşedinte până acum, i-a predat ştafeta lui Marius Stan, pentru următorii trei ani.

"Suntem convinşi că prin venirea la preşedinţie a primarului Marius Stan se va dezvolta activitatea din punct de vedere economic. Oraşul Galaţi, prin aşezarea sa, face legătura cu Europa şi este o excelentă verigă pentru dezvoltare. Cu plăcere am predat astăzi prerogativele de preşedinte colegului meu, domnul Marius Stan, şi vreau să îi urez succes, energie şi victorie", a spus Bezdolnyi.

Primarul Marius Stan şi-a exprimat speranţa că va putea valorifica poziţia geografică şi va face din Galaţi un nod important pentru transportul de mărfuri.

Un prim proiect cu fonduri europene

Odată cu alegerea noului preşedinte al Clubului, s-a stabilit şi un program de dezvoltare, pentru următoarea perioadă, a oraşelor şi municipiilor membre. Astfel, deja s-a luat în calcul accesarea unor fonduri europene împreună cu bulgarii, pentru implementarea unui proiect. "Împreună cu doamna Gancheva, expertă în accesare de fonduri europene, am pus la cale un proiect pe care tot consiliul l-a agreat, intitulat GAVIG, care presupune accesarea unor fonduri, între 15-20 milioane de euro, pentru achiziţie de nave turistice pentru curse de croazieră pe traseul Galaţi - Silistra - Ruse. Urmează ca reprezentanţii Clubului să vină pe parcurs cu propuneri pentru a putea extinde acest traseu. Este un început", a explicat Stan.

De asemenea, potrivit acestuia, sâmbătă va avea loc reuniunea comitetului de afaceri al Clubului, unde se vor discuta şi aspecte legate de eventualele oportunităţi de afaceri în ţările membre, deci inclusiv la Galaţi. Clubul numără în acest moment nouă membri: România, Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Abhazia şi Georgia.


CITEŞTE ŞI: Câţi bani ar da operatorii portuari pe o platformă trimodală

Citit 4739 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2015 10:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.