Atenţie pe unde treceţi, TROTUAR SURPAT! Crater de DOI METRI, în Micro 21

Atenţie pe unde treceţi, TROTUAR SURPAT! Crater de DOI METRI, în Micro 21
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O nouă surpare a apărut în Galaţi. De data aceasta este vorba despre o bucată din trotuarul de lângă parcul din Micro 21, la ieşirea din oraş, unde s-a creat în asfalt un crater de aproximativ doi metri adâncime pe o suprafaţă destul de mare. Gardul parcului s-a înclinat, iar marginea trotuarului s-a afundat în pământ. Ca tabloul să fie complet, cablurile de înaltă tensiune, îngropate în subteran, sunt acum la vedere. Chiar pe lângă marginea gardului care împrejmuieşte parcul este şi o ţeavă de gaze, semn că surparea, provocată, probabil, de alunecările de teren, nu poate fi lăsată la voia întâmplării. Ba mai mult, groapa este foarte aproape de şosea, iar afectarea carosabilului este doar o chestiune de timp. 

Gălăţenii care sunt nevoiţi să treacă pe aici sunt nevoiţi să ocolească trotuarul şi să meargă chiar pe şosea. „Ar trebui închis de tot traficul pe aici pentru că este un real pericol. Asfaltul s-a surpat pentru că nu mai are pământ sub el. Bine că nu trecea nimeni pe aici în momentul acela. Trotuarul a fost construit prost şi e crăpat de sus până jos”, ne-a spus un gălăţean.

Nu se cunosc cauzele surpării

Pentru a-i proteja pe trecători, autorităţile au încercuit zona. Până la acoperirea gropii va mai trece ceva timp. Şi asta pentru că nu s-a aflat încă de ce s-a surpat trotuarul. „Au fost luate măsuri de protecție pentru a nu afecta populaţia care tranzitează zona. În ceea ce priveşte cauzele, acestea vor fi identificate în cadrul studiului pe care Primăria Galaţi l-a comandat pentru tot municipiul Galaţi şi în special pentru zonele sensibile, aşa cum este şi zona din Micro 21. Au fost reduse pierderile de apă din sistem, au mai fost probleme chiar în parc, însă se pare că nu aceasta este cauza cea mai importantă şi aşteptăm experţii să ne spună ce trebuie făcut acolo”, ne-a  declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Până la finalizarea studiului însă, trotuarul nu poate fi tranzitat, iar cetăţenii vor fi obligaţi să ocolească pe carosabil pentru a putea ajunge acolo unde au treabă.

Text şi foto: Teodora Miron

Citit 2218 ori Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2015 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.