PLAJA DUNĂREA din Galaţi are ŞANSE MINIME să fie REDESCHISĂ vara asta. Discuţii aprinse în Consiliul Local (FOTO)

PLAJA DUNĂREA din Galaţi are ŞANSE MINIME să fie REDESCHISĂ vara asta. Discuţii aprinse în Consiliul Local (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Închisă pe 14 august 2014, după ce Direcţia de Sănătate Publică a constatat starea jalnică a bazinului, fără sistem de filtrare a apei, cabinele insalubre şi WC-urile mizere, Plaja "Dunărea" are şanse minime să fie redeschisă în această vară. Dar măcar s-a făcut un pas înainte: a fost preluată din concesiunea SC Gospodărire Urbană SRL în administrarea Consiliului Local Galaţi. Iar Primăria promite că îi va găsi un management privat care să o transforme în ceea ce ar trebui să fie: un parc acvatic modern şi civilizat. Subiectul plajei a încins spiritele în Consiliul Local de joi seara.

După aproape un an

Discuţia a fost deschisă de consilierul local PC Eugen Găvan, care a remarcat, pe bună dreptate, că „ne-a prins 2015 cu avizul din 14 august 2014, ceea ce nu e în regulă! Dacă era să luăm o măsură trebuia să o luăm pe 15 august 2014! Preluăm Plaja "Dunărea", dar întrebarea este ce facem cu ea în continuare?”.

City managerul Aurel Vlaicu a admis că, de când Direcţia de Sănătate Publică a constatat că Plaja „Dunărea” nu îndeplineşte condiţiile igienico-sanitare de funcţionare, Gospodărire Urbană ar fi trebuit să ia măsuri. Vlaicu a explicat că, după preluare, va fi organizată o licitaţie în vederea găsirii unui operator care să investească şi să dea valoare plajei.

La remarca lui Eugen Găvan că în vara aceasta gălăţenii nu vor beneficia de plajă, administratorul public a încercat să fie optimist. „Intenţia noastră este ca această licitaţie să aibă câteva etape de derulare, şi cei care vor face oferta să fie obligaţi ca în prima etapă să facă o intervenţie, o investiţie minimă, astfel încât să sperăm că putem să prindem şi anul acesta…”.

Şi ce planuri erau…

Şi aici nu ne referim doar la declaraţiile optimiste pe care le făcea primarul Marius Stan, anul trecut, pe vremea asta, cu transformarea Plajei „Dunărea” în aqualand, cu tobogane care să pornească de la Turnul Tv şi să coboare până la Dunăre. „Vorbim de la începutul mandatului despre o preluare în regim privat a plajei. Poate cei care au prins şi consiliul trecut îşi aduc aminte de un proiect care a existat acolo, cu tot ce înseamnă reamenajarea întregii zone. Din păcate, şi acel proiect a picat, deşi fusese votat de Consiliul Local, dar, repet, de la începutul mandatului, chiar pe latură de Primărie, ştiu că au fost discuţii serioase în ceea ce priveşte amenajarea plajei”, a amintit Găvan.

„În momentul de faţă am ajuns la o soluţie de compromis şi încercăm să lăsăm din standardele pe care ni le-am dorit, măcar să fie funcţională”, a explicat city-managerul.

Ce rost mai are Gospodărire Urbană?

De la Plaja „Dunărea”, aleşii au luat la ochi societatea care a administrat-o până acum. „Stau să mă întreb că de la Gospodărire Urbană am preluat patinoarul, stadionul, parcări, preluăm plaja… Urmează să mai preluăm ceva?”, a întrebat ironic Eugen Găvan. „Da, domnule consilier Găvan, o să mai preluăm tot ce nu funcţionează la Gospodărie Urbană! Au ţinut plaja în administrare cât au putut să încaseze, aşa cum încasau, dând sau nedând bilete. A mai funcţionat, că mai era ceva de tăiat sau de luat! O să ne mai dea, probabil, de unde nu pot să mai scoată nimic. Când punem peste tot parcometre, ne dau toate parcările care au parcometre, că acolo totul e fiscalizat şi contabilizat”, a ripostat primarul Marius Stan.

Colegul său de la UNPR, consilierul local Marian Alexandru a pus degetul pe rană: „Ce rost mai are Gospodărire Urbană?”.

Preşedintele de şedinţă, Vergiliu Vals a pus punct discuţiei, dar întrebarea a rămas… Iar la ea doar aleşii pot răspunde. Cât despre Plaja "Dunărea", dacă avem în vedere că o licitaţie poate dura şi un an, putem spera ca măcar la vara viitoare să ne distrăm acolo.

Citit 7619 ori Ultima modificare Luni, 01 Iunie 2015 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.