TELENOVELA dintre o gălăţeancă şi un belgian: Acceptarea cererii în căsătorie costă 200.000 de euro

TELENOVELA dintre o gălăţeancă şi un belgian: Acceptarea cererii în căsătorie costă 200.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* În timpul anchetei procurorilor, Cristina Vrabie s-a împăcat cu belgianul pe care l-a înşelat, pentru a scăpa de judecată * Dosarul a ajuns în instanţă doar pentru spălare de bani, nu şi pentru înşelăciune


Gălăţeanca Alexandra Diana Hatvani a ajuns după gratii în baza unei sentințe judecătorești, rămasă definitivă în decembrie 2012. Judecătorii au condamnat-o pe femeie la şase ani închisoare, după ce l-a înşelat pe francezul Claude Francois Poujol, obţinând de la el 195.000 de euro. La aproximativ trei ani de la rămânerea definitivă a sentinţei de condamnare, judecătorii gălăţeni sunt nevoiţi să judece un alt caz similar. De data aceasta este vorba despre un belgian, care, în speranţa unei relații cu o frumoasă gălăţeancă, şi-a vândut tot ce avea în ţara natală.

Telenovelă începută în 2013

Povestea a început în anul 2013. Protagoniști sunt gălăţeanca Cristina Vrabie şi belgianul Marc Florent  B., în vârstă de 51 de ani. Bărbatul a cunoscut-p pe Cristina chiar în ziua în care a împlinit 50 de ani. Dorind să îşi facă un cadou, belgianul a mers la prostituate. A ales-o pe Cristina, cu care a continuat relaţia pentru trei luni de zile, timp în care s-a îndrăgostit de ea. Tânăra a speculat imediat acest aspect şi i-a propus belgianului să o ia de nevastă şi să se mute la Galaţi, pentru a-şi deschide o afacere şi pentru a-şi construi o casă.

Puţin câte puţin, până la o mică avere

La începutul relaţiei, belgianul i-a dat Cristinei sume mici de bani pentru ca aceasta să îşi rezolve câteva probleme ale membrilor familiei ei şi pentru a cumpăra diferite bunuri. Pentru a-l convinge pe belgian de intenţiile sale, gălăţeanca l-a invitat de mai multe ori pe acesta în România, unde i-a închiriat o cameră de hotel şi un apartament. „În perioada şederii în România, inculpata a deplasat persoana vătămată în mai multe locuri din municipiul Galaţi, arătându-i un teren viran pe care urmau să-şi construiască o casă şi o spălătorie, pe care urmau să o cumpere şi să o administreze”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

După ce i-a arătat aceste lucruri în Galaţi, Cristina s-a întors în Belgia unde a locuit cu bărbatul până în mai 2014. Atunci l-a convins pe belgian să îşi vândă apartamentul contra sumei de 210.000 de euro. „După tranzacţie, inculpata şi-a făcut anumite cumpărături, întorcându-se în România. Ajunsă în ţară, inculpata i-a solicitat persoanei vătămate să-i transfere diferite sume de bani (în euro) pentru construcţia casei şi pentru preluarea/deschiderea afacerii”, mai precizează procurorii gălăţeni.

Astfel, bărbatul i-a virat într-un cont bancar suma de 150.000 de euro, bani ce urmau a fi folosiţi pentru construcţia casei şi pentru preluarea spălătoriei auto.

Mai mult decât atât, la rugamintea Cristieni, belgianul a mai trimis 27.000 de euro într-un cont deschis pe numele lui Daniel Roiniţă, un prieten de-al fetei. Banii au fost folosiţi pentru cumpărarea unei maşini de lux. Autoturismul a fost cumpărat de la Dorin Slavu.

Pe parcursul anchetei, procurorii au descoperit şi faptul că belgianul i-a trimis Cristinei, în 2013, 15.000 de euro în contul lui Roiniţă, bani ce urmau a fi folosiţi pentru cumpărarea unui ceas. Banii au fost însă folosiţi în cu totul alt scop, ceasul nefiind achiziţionat.

Plângere penală

După ce şi-a văzut sacii în car sau, mai bine spus, banii în cont, Cristina i-a spus belgianului că nu îl iubeşte, că nu vrea să îi fie soţie şi că vrea să fie lăsată în pace.

Belgianul însă i-a făcut fetei plângere penală, iar pe fir au intrat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese faptul că cei doi s-a împăcat la începutul anului 2015. Astfel, misiunea procurorilor a devenit şi mai grea, dar asta nu înseamnă că au clasat în totalitate dosarul. Cristina Vrabie a fost trimisă în judecată pentru spălare de bani, dar nu va răspunde penal pentru infracţiunea de înşelăciune. Tot procurorii au dispus că vor menţine controlul judiciar impus gălăţencei, măsură care a fost aprobată şi de instanţă, dar şi sechestrul asigurator asupra autoturismului cumpărat cu banii proveniţi din înşelăciune, bun pentru care anchetatorii au solicitat confiscarea.

Cristina Vrabie va fi cercetată în continuare de procurorii gălăţeni, care au dispus disjungerea cauzei cu privire la o altă infracţiune de spălare de bani, din cauza banilor obţinuţi de tânăr de la belgian şi folosiţi la construcţia unei case.

Citit 6617 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 08:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.