Cine nu va plăti APA CALDĂ sau CĂLDURA va fi debranşat/ Se pregătesc CONVENŢIILE INDIVIDUALE cu gălăţenii

Cine nu va plăti APA CALDĂ sau CĂLDURA va fi debranşat/ Se pregătesc CONVENŢIILE INDIVIDUALE cu gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Calculele pentru plată vor fi efectuate de asociaţiile de proprietari, dar consumatorii vor achita direct în conturile Calorgal contravaloarea agentului termic livrat


După semnarea contractelor cu asociaţiile de locatari, Calorgal va încheia mult trâmbiţatele convenţii individuale cu proprietarii apartamentelor, măsura unei relaţii contractuale directe cu gălăţenii fiind de altfel avansată, în repetate rânduri, de primarul Marius Stan. Potrivit reprezentanţilor noii societăţi de termoficare a Galaţiului, convenţiile individuale vor permite „blindarea” apartamentelor consumatorilor care nu-şi vor achita facturile, dar şi o fluidizare a plăţilor, întrucât banii nu vor mai circula prin intermediul asociaţiilor de proprietari, ci vor ajunge direct de la clienţi în conturile Calorgal. Raportat la anii precedenţi, nivelul plăţilor cetăţenilor se situează în jurul a 40 de milioane de euro anual, conform datelor oficiale.

Ce prevede convenţia individuală de plată

Documentul pe care Calorgal urmează să îl încheie cu gălăţenii a fost aprobat în Consiliul Local, în urmă cu câteva luni de zile. Convenţia individuală de plată prevede, printre altele, ca furnizorul să aibă acces „pe proprietatea consumatorului pentru închiderea şi sigilarea instalaţiilor individuale de utilizare a energiei termice, în cazul în care consumatorul nu achită contravaloarea energiei termice furnizate în cel mult 90 de zile calendaristice de la data expirării termenului de plată a facturilor, şi să solicite în instanţă recuperarea debitelor şi, după caz, accesul pe proprietatea consumatorului pentru închiderea şi sigilarea instalaţiilor de utilizare a energiei termice, în cazul în care consumatorul refuză accesul pe proprietatea sa”.

La acel moment, Apaterm nu intrase în faliment, iar pe modelul adoptat de aleşii locali este specificat numele fostei societăţi de termoficare, însă acesta va fi utilizat de Calorgal, noua societate de termoficare. Ieri, în jurul prânzului, numărul asociaţiilor de proprietari care încheiaseră contracte cu societatea Calorgal ajunsese la 87, din care fac parte 10.803 de apartamente.

Consultă contractul de furnizare - CLICK AICI

Iată convenţia individuală de plată - CLICK AICI.

Citit 7726 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2015 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.