Cum se câştigă Plaja "Dunărea". Investiţia cea mai mare, în cel mai scurt timp

Cum se câştigă Plaja "Dunărea". Investiţia cea mai mare, în cel mai scurt timp
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Local a aprobat joi, 25 iunie, concesionarea prin licitaţie publică deschisă a unui teren şi a unor construcţii din incinta bazei de agrement Plaja "Dunărea". Valoarea investiţiei şi termenul în care va fi executată lucrarea vor conta în stabilirea câştigătorului. Acesta, de asemenea, va avea nevoie de votul aleşilor locali.

"Investitorul care va veni cu suma cea mai mare investită în timpul cel mai scurt va avea câştig de cauză, aceasta este esenţa proiectului. Vorbim de investiţii care pleacă de la sute şi pot merge până la milioane de euro. Am încercat, am adus şi investitori tocmai de prin ţările unde este petrol mai mult, pe ideea de a face la Galaţi cel mai mare aqualand din sud-estul Europei. Au fost, au văzut, dar, din păcate, infrastructura şi poziţionarea oraşului s-au dovedit neinteresante pentru ei. Vor să meargă cu investiţiile, undeva, în centrul ţării", a declarat primarul Marius Stan.

Potrivit hotărârii aleşilor, durata concesiunii este de maximum 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii, prin act adiţional, pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata iniţială. Conform documentelor, "preţul de pornire a licitaţiei reprezintă limita minimă a preţului concesiunii", care a fost stabilită la 25.277 de lei pe lună.

"În procedura aceasta, cred că mai există şanse să putem prinde o bucăţică de vară, pentru că firma care câştigă va investi cât mai repede, pentru a putea să mai încaseze ceva şi în sezonul în curs", a mai spus Marius Stan.

Citit 6376 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.