Galaţiul va avea CINEMATOGRAF la Casa de Cultură a Sindicatelor... pentru două săptămâni. Ce filme vor rula weekendul acesta

Galaţiul va avea CINEMATOGRAF la Casa de Cultură a Sindicatelor... pentru două săptămâni. Ce filme vor rula weekendul acesta
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Veste bună pentru cinefili. În această seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS), începe seria celor nouă filme, atât româneşti, cât şi străine, fie pentru copii, fie pentru adulţi, pe care reprezentanţii CCS şi cei de la  Asociaţia „Galaţi, oraşul meu", le-au pregătit pentru gălăţeni în perioada 3 - 19 iulie. Iată ce puteţi vedea în primele trei zile.

Vineri, „Patimile Mariei”

De la ora 18,30, puteţi vedea drama „Patimile Mariei”, de Dietrich Brüggemann, câştigătoare al Ursului de Argint pentru scenariu la Berlinala 2014, ce prezintă povestea unei copile de 14 ani, a cărei familie face parte dintr-o comunitate de catolici fundamentalişti. Maria trăieşte într-o lume modernă, însă inima ei îi aparţine lui Iisus. Vrea să-L urmeze, să devină sfântă şi să ajungă în ceruri, precum sfinţii-copii despre care i s-a tot povestit. Maria va traversa 14 etape aşa cum Iisus a făcut 14 opriri pe drumul Golgotei şi îşi va atinge în cele din urmă scopul. Debutanta Lea van Acken este fenomenală în rolul Mariei şi impresionează profund în rolul fetei de 14 ani sufocată de religia strictă, precum şi de dorinţa de a-şi atinge scopul. Filmul în sine este la fel de radical ca subiectul său, construit din 14 cadre fixe, lungi, ce îl determină pe spectator să contemple interacţiunile de pe ecran într-un mod cu totul diferit de cel tradiţional. Biletul costă 10 lei.

 

Sâmbătă, producţie românească

Pe 4 iulie, tot seara de la ora 18,30, la rula filmul dramatic românesc „Poziţia Copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, produs de Ada Solomon şi lansat în 2013 în cinematografele din România. Pelicula vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, lungmetrajul este o radiografie a „high-class-ului” românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Distribuţia este formată din Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Vlad Ivanov, Mimi Brănescu, Cerasela Iosifescu şi Adrian Titieni. Filmul a câştigat premiul Ursul de aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, pe 16 februarie 2013, precum şi premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de la Namur pe 4 octombrie 2013. Biletul costă, de asemenea, 10 lei.

Duminică, relaxare cu cei mici

După două drame, este timpul de un film relaxant, ce aminteşte tuturor de copilărie. Duminică, 5 iulie, de la ora 11,00, părinţii şi bunicii sunt aşteptaţi să-i aducă pe cei mici să descopere aventurile lui „Tom Sawyer”. „El este un băiat care nu se gândeşte decât la farse, spre marea supărare a mătuşii sale Polly, alături de care puştiul şi fratele său vitreg, Sid, locuiesc în micul St. Petersburg, pe fluviul Mississippi. Deşi nu-l poate ţine în frâu, Polly e hotărâtă să-l transforme pe Tom într-un om responsabil şi cumsecade. Însă alături de prietenul Huck Finn, Tom Sawer face numai năzbâtii. Numai o fată cu totul ieşită din comun îl poate ţine pe puşti departe de năzdrăvănii: domnişoara Becky Thatcher, fiica noului judecător din St. Peterburg, de-abia sosită în oraş. Tom e în stare de orice pentru a o impresiona cu fapte eroice” – acesta poate fi rezumatul lui „Tom Sawyer”, un film care poate fi amuzant chiar şi pentru adulţi. Biletul costă cinci lei.

Tichetele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 9,00 şi 17,00.

Citit 8609 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iulie 2015 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.