Tu ştii cine este POLIŢISTUL TĂU DE PROXIMITATE? Lista completă a agenţilor din Galaţi

Tu ştii cine este POLIŢISTUL TĂU DE PROXIMITATE? Lista completă a agenţilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* De zece ani, foştii sectorişti de dinainte de Revoluţie au căpătat o nouă denumire şi atribuţii similare, pentru ca gălăţenii să aibă la cine apela în cazul micilor probleme * "Viaţa liberă" vă prezintă schema actuală a Poliţiei de Proximitate din municipiul Galaţi, pentru a şti, în caz de nevoie, pe cine să chemaţi


34 de poliţişti de proximitate activează în prezent în cadrul biroului de profil al Poliţiei Municipiului Galaţi, organizaţi pe cele cinci secţii din oraş. În funcţie de complexitatea zonelor şi de densitatea populaţiei din cartierele de competenţă, numărul agenţilor variază, dar atribuţiile lor sunt clare şi unitare, indiferent dacă ţin legătura cu cetăţenii din centrul urbei sau cu gălăţenii de la periferie. Iată care sunt, pe fiecare secţie, poliţiştii care ar trebui să vă cunoască şi la care să apelaţi cu încredere în cazul în care aveţi vreo problemă.

Secţia 1

În cadrul Biroului de Proximitate din cadrul Secţiei 1 sunt şapte poliţişti, ale căror teritorii de competenţă sunt împărţite după cum urmează:

Agentul şef principal Marin Tănase este responsabil de cartierul Mazepa 2, având în raza de competenţă blocurile de pe străzile Brăilei, Roşiori, Regiment 11 Siret şi bulevardul Marea Unire până la intersecţia cu Prelungirea Coşbuc. De asemenea, poliţistul răspunde şi de zona de case a cartierului, de pe străzile Brăilei, Tecuci şi bd. George Coşbuc.

Agentul şef principal Liviu Nedelcu are în responsabilitate Mazepa 1, cu blocurile de pe străzile Roşiori, Prelungirea Traian, Brăilei şi bd. Marea Unire, precum şi casele din Mazepa 2, situate pe străzile Brăilei, Tecuci şi bd. George Coşbuc.

Agentul şef adjunct Mircea Pandele este poliţistul de proximitate al gălăţenilor care locuiesc la casele din Mazepa 1, pe străzile Brăilei, Cristofor Columb, Tecuci şi Traian.

Agentul şef adjunct Sorin Oană este cel care are în competenţă zona centrală, respectiv, străzile Traian, Brăilei, Domnească, Al. I. Cuza şi Navelor.

Tot de centru se ocupă şi agentul şef principal George Mitu, la care puteţi apela dacă locuiţi pe străzile Traian, Basarabiei, Domnească sau Lahovary.

Gălăţenii din Valea oraşului sau din Port pot apela la agentul şef principal Vasile Tănase, care răspunde de străzile Portului, Moruzzi, Al. I Cuza şi Dogăriei.

Restul străzilor din Valea oraşului, respectiv o parte din Domnească, Basarabiei, Moruzzi şi Calea Prutului, cad în competenţa agentului principal Bogdan Botezatu.

Toţi cei şapte poliţişti de proximitate de la Secţia 1 pot fi contactaţi pe numărul de telefon  0236/419.966 sau la Secţia 1 Poliţie, situată pe str. Maior Iancu Fotea, la parterul blocului Delta (lângă Biserica Greacă).

Secţia 2

Cei şase poliţişti de proximitate pe care îi regăsim în schema Biroului de la Secţia 2 pot fi contactaţi la numărul de telefon 0236/460854 sau la sediul secţiei, de pe strada Crizantemelor (lângă Apaterm). Iată la cine puteţi apela în funcţie de zona în care locuiţi:

Agentul şef Daniel Şerban este responsabil de zona delimitată de bulevardul Siderurgiştilor şi străzile Nae Leonard, Basarabiei, Tecuci, bd. George Coşbuc şi străzile Brăilei şi Constructorilor.

Agentul şef Florin Chelariu este poliţistul de proximitate al gălăţenilor care locuiesc în perimetrul cuprins între bd. Cloşca, str. Saturn, str. Regiment 11 Siret şi bd. Marii Uniri.

Cei din zona IREG trebuie să ştie că pentru ei este disponibil agentul şef adjunct Ionuţ Basalic. Poliţistul răspunde de perimetrul cuprins între străzile Siderurgiştilor - Anghel Saligny - Gheorghe Doja - Lebedei - Energiei - Garofiţei.

Gălăţenii din Ţiglina 2 îl au ca poliţist de proximitate pe agentul şef adjunct Ionică Pârvu. La el pot apela cei care locuiesc în zona limitată de străzile Constructorilor, Siderurgiştilor, Tecuci, bd. George Coşbuc şi str. Brăilei.

Agentul pricipal Silviu Gabriel Gârneaţă este cel care are în grijă zona Ţiglina 1, cuprinsă între străzile Brăilei, Arad, Saturn şi bd. Cloşca, iar agentul principal Daniel Carp ţine legătura cu cetăţenii din zona delimitată de străzile Lebedei, Gheorghe Asachi, Prelungirea Brăilei şi dr. C-tin Levaditti.

Secţia 3

Cei mai mulţi poliţişti de proximitate îi regăsim la secţia care răspunde, de altfel, de zona cea mai aglomerată a oraşului. Opt agenţi de proximitate sunt în schema biroului de la Secţia 3, aceştia putând fi contactaţi la numărul de telefon 0236/413400 sau direct la sediu, pe strada Laminoriştilor. Iată care sunt agenţii de aici.

Agentul şef principal Maricel Bujor are în competenţă zone din Micro 17 şi Micro 18, delimitate de străzile Oltului, Barboşi, dr. Petru Groza şi Combinatului.

Agentul şef principal Florin Oancă este şi el poliţist de proximitate pentru gălăţenii din Micro 17 şi 18, dar care locuiesc în zona cuprinsă între străzile Brăilei, Oltului, Prelungirea Brăilei şi Frunzei.

Agentul principal Vicenţiu Pintilie este competent tot în cele două cartiere, dar pentru zona dintre străzile Brăilei, Garofiţei, Drumul de Centură, Oltului şi dr. Petru Groza.

Agentul şef Aurelian Ilie răspunde de zona Micro 20 - cartierul Barboşi, cu străzile Brăilei, Lunca Siretului şi bulevardele Dunărea şi Galaţi.

Agentul şef principal Marinică Bujoreanu are competenţă în Micro 21, pe zona cuprinsă între străzile Oţelarilor, Stadionului, Victor Vâlcovici şi bd. Dunărea.

Agentul şef principal Mihail Gălăţanu este la dispoziţia celor care locuiesc în Micro 19, în zona străzilor Brăilei, Costache Conachi, Laminoriştilor, Stadionului şi Oţelarilor.

Agentul şef adjunct Marius Cheţu răspunde de o parte din Micro 20, aferentă străzilor Brăilei, Oţelarilor şi bulevardelor Dunărea şi Galaţi.

Agentul principal Ciprian Cojocaru este la dispoziţia gălăţenilor din Micro 19, care locuiesc în perimetrul delimitat de străzile Brăilei, Oţelarilor, Lăcătuşilor şi Zidarilor.

Secţia 4

Proximitatea în zona nord-vestică a municipiului este asigurată cu şapte poliţişti, împărţiţi pe tot atâtea sectoare. Aceştia răspund la numărul de telefon 0236/468490 sau pot fi găsiţi la sediul Secţiei 4, pe strada Dr. Mihail Petrini Galatz, nr. 5.

Aici, agentul şef principal Costel Bute este disponibil pentru gălăţenii din Micro 39 B şi 39A, din zona cuprinsă între bd. George Coşbuc, Ştefan cel Mare, Lac Vânători, Valea Calicii, Drumul Viilor şi Ionel Fernic.

Agentul şef principal Daniel Mitrofan răspunde de Micro 40, pe aria cuprinsă între bulevardele Henri Coandă, George Coşbuc  şi străzile Aurel Vlaicu, 1 Decembrie 1918, Milcov şi Traian Vuia.

Agentul şef adjunct Dan Marius Irimia răspunde de zona Micro 39 C, în perimetrul cuprins între străzile Ionel Fernic, Milcov, DJ 251 Galaţi - Cudalbi, Fileşti, ArcelorMittal şi Valea Calicii, precum şi de Micro 38, între bd. Traian Vuia, Milcov, Ionel Fernic, Piaţa Agroalimentară, complexul „Aeroport” şi complexul „Ionescu”.

Agentul principal Carmen Tanvuia răspunde de Micro 13 B, între străzile 1 Decembrie 1918, Tecuci, Milcov şi Drumul de Centură.

Agentul principal Vasilică Rouă este poliţistul care asigură proximitatea în Micro 14, în zona cuprinsă între străzile Tecuci, C-tin Nottara, Siderurgiştilor, Basarabiei (IFR), Piaţa Energiei, zona industrială Profiland.

Agentul şef adjunct Ciprian Stoica poate fi solicitat de către cei care locuiesc în IC Frimu, respectiv zona cuprinsă între străzile Tecuci, Basarabiei, George Coşbuc până la Cimitirul Eternitatea, Nufărului, Alba Iulia şi Olăneşti.

Agentul şef principal Cristinel Cristea răspunde de cartierul Aurel Vlaicu, între străzile Aurel Vlaicu, 1 Decembrie 1918, Olăneşti, Alba Iulia, şi bulevardul George Coşbuc până la Cimitirul Eternitatea.

Secţia 5

Gălăţenii care locuiesc în raza acestei secţii au la dispoziţie şase poliţişti de proximitate, după cum urmează:

Agentul şef principal Sergiu Vlad răspunde de zona delimitată de străzile Traian, Tecuci, George Coşbuc şi Basarabiei.

Agentul principal Andreea Anăstase este cea care ţine legătura cu  gălăţenii din zona delimitată de străzile Calea Prutului, Basarabiei, Traian şi Dimitrie Bolintineanu.

Zona este acoperită în completare de agentul principal Silviu Moldoveanu, care are competenţă pe perimetrul cuprins între străzile Traian, Basarabiei, George Coşbuc şi Bucovinei.

Agentul şef principal Vasile Andone răspunde de zona delimitată de străzile Dimitrie Bolintineanu, Bucovinei, George Coşbuc, Radu Negru şi Domnească.

Vadu Ungurului are doi poliţişti de proximitate, care îşi împart zonele după cum urmează: agentul şef principal Ionel Sava este poliţist de proximitate pentru gălăţenii care locuiesc în zona străzilor Radu Negru, George Coşbuc, Alexandru Măcelaru, Prundului şi Tudor Vladimirescu, iar agentul şef principal Steluş Iamandi, pentru cei din zona străzilor Alexandru Măcelaru, Ştefan cel Mare, Arcaşilor, Traian şi Tunelului.

Ce fac poliţiştii de proximitate

La agentul care are în competenţă supravegherea zonei în care locuim putem apela ori de câte ori suntem în faţa unei stări conflictuale care nu este de o gravitate foarte mare, în cazul tulburărilor de ordine publică de mică amploare şi chiar când suntem martori unei infracţiuni, pentru ca poliţistul să poată constat în flagrant fapta şi să ia primele măsuri până la sosirea celor abilitaţi să cerceteze. Agenţii de proximitate trebuie, conform atribuţiilor, să îşi petreacă mare parte a programului de lucru pe teren, în cartierul pe care îl au în grijă, pentru a cunoaşte populaţia, obiceiurile specifice zonei, locatarii şi zonele cu grad de risc şi, nu în ultimul rând, pentru a avea o evidenţă clară a evenimentelor care se petrec în aria de competenţă.

Citit 18877 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.