ADMITEREA LA UNIVERSITATE, etapa a doua: 270 de LOCURI BUGETATE la "Dunărea de Jos"

ADMITEREA LA UNIVERSITATE, etapa a doua: 270 de LOCURI BUGETATE la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Cele mai multe locuri libere sunt la Facultatea de Inginerie


Patru facultăţi de la Universitatea "Dunărea de Jos" mai au locuri pentru sesiunea de toamnă a admiterii, care va debuta pe 7 septembrie. În total sunt în jur de 270 de locuri, având în vedere şi redistribuirea de la unele specializări care nu au avut candidaţi suficienţi în prima sesiune.

Unde au rămas locuri la buget

La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (SIA) sunt în jur de 80 de locuri la buget neocupate. Conducerea universităţii anunţă că SIA va merge în toamnă cu doar două specializări din patru. Pentru că nu s-au ocupat locurile, cei care s-au înscris la Biotehnologii vor trebui să opteze pentru una din celelalte două specializări rămase pentru toamnă: Ingineria produselor alimentare şi Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală. Absolvenţii de liceu care au optat pentru specializarea Ecologie şi protecţia mediului, în cadrul SIA, se vor putea transfera la specializarea similară de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu.

Facultatea de Inginerie va scoate la concurs 142 de locuri la buget neocupate, din cele 264. Cele mai multe locuri sunt la Ingineria materialelor (39) şi Ingineria mediului (38).

La Facultatea de Istorie se vor scoate la concurs doar locurile pentru specializările Sociologie, Istorie, Teologie şi Relaţii Internaţionale. La Filosofie, unde au fost doar patru candidaţi, locurile vor fi redistribuite către Sociologie. Astfel mai sunt 15 locuri la buget disponibile la Sociologie, 15 la Istorie, şapte la Relaţii Internaţionale şi nouă la Teologie.

Facultatea de Arte va mai scoate în toamnă la concurs cel puţin şase locuri bugetate disponibile, din care patru la Teatru şi artele spectacolului, unul la Arte vizuale şi unul la Muzică.

Când se desfăşoară admiterea

Înscrierea candidaţilor se va desfăşura între 7 şi 10 septembrie. În perioada 11-13 septembrie, se vor desfăşura probele de concurs, iar pe 14 şi 15 septembrie se vor afişa rezultatele şi se vor depune contestaţiile. Până pe 16 septembrie, candidaţii declaraţi admişi trebuie să aducă diplomele în original, pentru a-şi putea păstra locurile. Pe 17 şi 18 septembrie vor avea loc redistribuirile şi afişarea rezultatelor finale.

Citit 3128 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 August 2015 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.