Un CANDIDAT LA PRIMĂRIE vrea să facă din GALAŢI O METROPOLĂ

Un CANDIDAT LA PRIMĂRIE vrea să facă din GALAŢI O METROPOLĂ
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Consilierul judeţean PNL Ion Ştefan s-a înscris cu proiectul "Metropola Galaţi" în cursa internă demarată de liberali pentru desemnarea celui mai potrivit candidat pentru Primăria municipiului Galaţi. Proiectul, bazat pe Legea 351/2001 privind amenajarea teritoriului, vizează organizarea municipiului Galaţi, laolaltă cu alte 13 primării din judeţ, ca pol de dezvoltare. Acest proiect vine ca o alternativă la mult discutata metropolă Galaţi - Brăila, care, spune candidatul, are şanse mici de dezvoltare din cauza orgoliilor.

"Se face o asociere, fără personalitate juridică, între unităţile administrativ teritoriale (UAT) din jurul unui municipiu de rang 1, care, în cazul nostru, este Galaţiul, pe o rază de 30 de kilometri. În baza asocierii, împreună cu Galaţiul, UAT-urile vor putea aplica pentru fonduri europene.

Un avantaj pentru Galaţi este că poate beneficia de posibilitatea de a le oferi investitorilor terenuri, dar şi pentru cei care intră în zona metropolitană, pentru că valoarea terenurilor va creşte", a explicat consilierul Ion Ştefan.

Zona metropolitană ar include Galaţi, Pechea, Vânători, Smârdan, Cuza Vodă, Tuluceşti, Frumuşiţa, Schela, Şendreni, Piscu, Scânteieşti, Independenţa, Slobozia-Conachi şi Braniştea. Proiectul candidatului liberal la Primărie include o centură care ocoleşte municipiul şi Combinatul şi iese în Şendreni, dar şi un drum expres Galaţi - Focşani.

"Unii se vor întreba ce facem cu podul peste Siret. Gândirea mea este că rămâne pentru un sens podul respectiv, dar mai trebuie făcut încă un pod pentru celălalt sens, pentru a fluidiza traficul", a mai spus candidatul.

Reamintim că, în total, sunt opt aspiranţi PNL la Primăria Galaţi. În afară de Ion Ştefan, mai candidează Onuţ Valeriu Atanasiu, Nicuşor Ciumacenco, Cristian Gâscă, Marcel Gurzu, Dumitru Ion, Violeta Nanu şi George Stângă.

Citit 5821 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.