COLECTAREA MODERNĂ a ajuns şi la Galaţi. PREDAI DEŞEURI şi ai REDUCERE la cumpărături

COLECTAREA MODERNĂ a ajuns şi la Galaţi. PREDAI DEŞEURI şi ai REDUCERE la cumpărături
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Miercuri, în parcarea Carrefour, a fost lansat un punct de colectare automatizat de preluare a ambalajelor, dar şi a echipamentelor electrice şi electronice. Introduci PET-uri, sticlă sau cutii de aluminiu în sistemul „Sigurec”, iar acesta îţi oferă un bon de reducere la cumpărături în Carrefour. De asemenea, eşti recompensat şi pentru predarea hârtiei, dar şi a electricelor şi electrocasnicelor (DEEE). Sistemul este dotat cu un cântar, iar recompensa este în funcţie de greutate, în cazul hârtiei şi a deşeurilor DEEE. Dacă, totuşi, colectezi separat şi vrei să predai ambalajele din principiu, poţi alege să donezi valoarea ambalajelor sau a deşeurilor către Hospice Casa Speranţei, centru pentru persoane cu boli terminale.

"Este un proiect care a început de circa un an şi jumătate. Ne bucurăm că putem lansa proiectul şi la Galaţi. Sperăm să aibă un impact semnificativ la nivelul populaţiei. Sistemul este de secolul XXI, nu de secolul XX, când aveam nişte pubele care nu interacţionau cu noi. Acest sistem este comunicativ. Lucrăm pe un sistem de touch-screen. Practic este monitorizat şi contorizat electronic fiecare obiect predat", a explicat Constantin Damov, cofondator Green Group.

Punctul de colectare este deschis la Galaţi de către Green Group, în colaborare cu Carrefour. Punctul de la Galaţi este al 19-lea de acest gen inaugurat în România de cele două grupuri.

Directorul Calitate şi Corporate Affair Carrefour România, Florin Căpăţână, prezent la eveniment, a subliniat că sistemul va veni şi în sprijinul autorităţii locale, care va putea şti cota de deşeuri adunate prin intermediul lui, cantitatea colectată fiind raportată municipalităţii.

Valorile bonurilor de reducere sunt mai mari sau mai mici, în funcţie de cantitatea de deşeuri predate. Pentru un PET primeşti cinci bani, pentru o doză de aluminiu 3 bani, pentru un kilogram de hârtie sau carton 15 bani. Pentru electrice, valorile sunt mai mari. Astfel, pentru frigider, maşină de spălat, aragaz primeşti 80 de bani pe kilogram, pentru o unitate centrală primeşti 1,20 lei pe kilogram, pentru un laptop valoarea este de 1,50 de lei pe kilogram, pentru becuri şi baterii 60 de bani pe kilogram. Green Group asigură şi transport, în cazul în care deşeurile sunt voluminoase şi grele, în schimb valorile bonurilor vor scădea, odată ce chemaţi camioneta, întrucât este taxat costul drumului. Detalii aflaţi de pe site-ul sigurec.ro.

Citit 23934 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.