Colegiul "Radu Negru", scos de sub sechestru cu bani de la bugetul local. Primarul vrea identificarea vinovaţilor

Colegiul "Radu Negru", scos de sub sechestru cu bani de la bugetul local. Primarul vrea identificarea vinovaţilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Aleşii locali au fost de acord să plătească pentru scoaterea de sub sechestru a Colegiului „Radu Negru”

Situaţia Colegiului Tehnic „Radu Negru”, pus sub sechestru şi rămas utilităţi în prag de nou an şcolar, în urma procesului intentat de firma Moldovulcan, care a realizat lucrări de reabilitare termică rămase neachitate, a fost cel mai fierbinte subiect al şedinţei de ieri a Consiliului Local.

Primarul Marius Stan le-a prezentat aleşilor concluziile unui audit intern realizat pe acest subiect şi părerile avocaţilor municipalităţii şi le-a cerut să fie de acord cu plata banilor pentru ridicarea sechestrului. "Suntem obligaţi să plătim nu 198.958 de lei, valoarea lucrărilor executate, ci 485.358 de lei, la care se mai adaugă penalităţi echivalente cu valoarea lucrării. Este imperios necesar să luăm o hotărâre, care nu poate fi decât plata, deocamdată, de către municipiu a sumei, urmând ca avocaţii noştri să meargă în instanţă pentru recuperarea prejudiciului şi pentru stabilirea vinovaţilor. Vinovaţi care nu suntem nici noi, Primăria, nici Consiliul, ci, cu certitudine, cei care au gestionat activitatea colegiului la momentul respectiv. Iar sumele atât de umflate constituie un subiect de reevaluare a lucrărilor şi de motiv de a merge în instanţă. Altă variantă logică nu avem, pentru că la mijloc se află soarta a 1.100 de copii, care vor începe şcoala în condiţii improprii", a declarat Marius Stan.

"Noi am aflat după patru ani"

Cea mai dură reacţie a venit din partea viceprimarului PSD Florin Popa: "Noi am aflat după patru ani că am devenit răspunzători şi suntem chemaţi în garanţie de către Moldovulcan. Conducerea colegiului a hotărât unilateral majorarea termenului de execuţie a contractului bătut în cuie la 45 de zile. Dacă cineva crede că trebuie patru ani de zile ca să se schimbe nişte ţevi şi nişte calorifere… asta deja frizează ridicolul! S-a majorat valoarea contractului cu 50 la sută şi singura modalitate era să treacă ceva timp, ca să se majoreze durata de execuţie a contractului. Ce să mai facă avocaţii şi juriştii, când fusese deja o hotărâre, un recurs şi o altă acţiune în instanţă, care stabilesc în sarcina Primăriei să plătească valoarea lucrărilor, penalităţi, majorări, onorariul avocaţilor, cheltuieli de executare. Păi, să mă ierte Dumnezeu, ce fel de justiţie e asta?! Tu nici nu ştii, dar trebuie să plăteşti!”.

În unanimitate, aleşii au fost de acord cu plata celor 485.358 de lei, sumă care va fi alocată la o rectificare de buget ce va fi făcută într-o şedinţă de îndată, săptămâna viitoare.

Între timp, avocaţii Primăriei au formulat contestaţie la executare, însoţită de o cerere de suspendare a executării silite, care a fost admisă.

Citit 2733 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.