"Noul stadion"? Primăria vrea să cumpere Stadionul "Oţelul"

"Noul stadion"? Primăria vrea să cumpere Stadionul "Oţelul"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primarul Marius Stan este interesat ca Baza sportivă "Oţelul" să aparţină comunităţii locale. Declaraţia a fost făcută joi, în şedinţa Consiliului Local, edilul anunţându-i pe aleşi că le va prezenta o ofertă de cumpărare a bazei. "Sperăm că, în această perioadă, aparatul de specialitate din Primărie vă va prezenta o ofertă de cumpărare a acelei baze, care, în mod normal, trebuie să revină comunităţii locale. Condiţiile negocierilor vă vor fi aduse la cunoştinţă la momentul oportun", a spus Stan.

Cumpărarea Stadionului "Oţelul" ar putea fi o alternativă la construirea noului stadion, promis de Stan în campania electorală. Reamintim că, în martie 2014, primarul lansa o întrebare către gălăţeni pe pagina publică de Facebook. "Are Galaţiul nevoie de un stadion nou şi modern? Ar fi prioritară pentru dumneavoastră şi pentru oraş o astfel de investiţie? Trebuie să ştiţi că vorbim de o investiţie de cel puţin 25 de milioane de euro (pentru un stadion de 25.000 de locuri). Ştiu că mulţi veţi spune că am promis în campania electorală un stadion nou. La momentul acela, însă, situaţia fotbalului era cu totul alta, mult mai promiţătoare ca acum", scria Stan.

Pe 13 iunie 2013, edilul a prezentat chiar planul noului stadion: "Avem deja proiectul noului stadion, în colaborare cu Brăila, chiar la ieşire din oraş, în cartierul Cantemir. Acolo vom încerca să dezvoltăm un centru olimpic, cu stadion de ultimă generaţie, sală de sport cu adevărat performantă, bazine olimpice şi tot ceea ce e necesar. Construcţia stadionului durează în jur de un an şi jumătate, astfel că, în 2014, cel târziu în 2015 ar trebui să-l avem gata", a spus Stan. Edilul şi-a luat însă măsuri de prevedere declarând că, în cazul în care proiectul nu va fi demarat până la începutul lui 2014, noua arenă va fi construită în locul Stadionului "Dunărea".

Suntem în august 2015 şi despre construcţia noului stadion nu s-a mai auzit nimic. În schimb, s-a lansat ideea cumpărării Stadionului "Oţelul". Din păcate, ca şi recent renovata Sală a Sporturilor "Dunărea", Stadionul "Oţelul" este învechit şi nu răspunde standardelor internaţionale ale unei baze sportive moderne.

Citit 5044 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.