Speranţa CĂLDURII ţine tot de Consiliul Local. CALORGAL nu poate oferi garanţia cerută de CET

Speranţa CĂLDURII ţine tot de Consiliul Local. CALORGAL nu poate oferi garanţia cerută de CET
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Directorul tehnic al Calorgal, Mircea Ispas, a declarat, ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, că societatea este pregătită să furnizeze căldură la iarnă, precizând însă că nu are cu ce garanta societăţii Electrocentrale (CET) că va putea plăti.

"Am înaintat către bancă o cerere pentru a elibera o scrisoare de garanţie bancară, dar din păcate nu prea avem cu ce garanta, fiind o societate nouă. Adunarea generală a creditorilor de la Electrocentrale a solicitat o scrisoare de garanţie bancară nu pentru 30 de zile, cât ţine calendaristic o lună, ci pentru 80 de zile, ceea e destul de greu pentru Calorgal, dar nu înseamnă că nu facem demersuri mai departe. Am informat Primăria. Este o problemă care nu mai depinde de noi ca societate, ci de Consiliul Local", a declarat directorul tehnic al Calorgal, Mircea Ispas.

Practic, Consiliul Local trebuie să găsească resurse financiare pentru a îndeplini condiţia impusă de creditorii CET.

Reamintim că Electrocentrale a impus două condiţii pentru furnizarea căldurii la iarnă, respectiv semnarea unui protocol cu autorităţile locale şi prezentarea unei scrisori de garanţie bancară de către Calorgal, cum că va putea plăti. Garanţia va fi cesionată către furnizorul de gaze naturale, SNGN Romgaz SA Mediaş.

Asociaţiile nu se înghesuie să încheie contracte

Potrivit lui Mircea Ispas, la factura lunii iulie, gradul de încasare depăşea 80 la sută, iar, în acest moment, un număr de 501 asociaţii de proprietari au semnat contracte de furnizare a căldurii cu societatea Calorgal. "Din păcate, din diverse cauze, asociaţiile care încă nu au încheiat contractul nu se calcă în picioare la uşa societăţii. Se pare că trag de timp. Nu putem încheia direct cu locatarii convenţii de facturare individuală, fără un contract de furnizare cu asociaţiile", a mai spus directorul tehnic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Calorgal, Mihai Costache, cele 501 asociaţii însumează 3.210 scări, în care sunt 73.372 de apartamente, din care 49.521 sunt branşate. Dintre apartamentele branşate, 12.580 sunt nelocuite.

CITEŞTE ŞI: Municipalitatea ar putea afla ABIA LA VARĂ câţi gălăţeni vor CĂLDURĂ IARNA ASTA

Citit 3316 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2015 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.