Au început PROBELE pentru furnizarea CĂLDURII

Au început PROBELE pentru furnizarea CĂLDURII
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Angajaţii Calorgal au demarat, de joi, 1 octombrie, probele la reţeaua de distribuţie a căldurii, procedură obligatorie premergătoare pentru reluarea furnizării agentului termic în sezonul rece. Aşa cum v-am mai informat, în urmă cu doar câteva zile, procesul de verificare a instalaţiei de distribuţie a căldurii în apartamentele gălăţenilor va dura câteva zile.

Conform reprezentanţilor societăţii, probele la rece se vor încheia, cel mai probabil, spre sfârşitul săptămânii viitoare, dacă nu vor fi semnalate şi identificate avarii la reţeaua de distribuţie a agentului termic. În caz contrar, perioada dedicată verificării instalaţiei va fi prelungită. Potrivit purtătorului de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, până ieri, în jurul prânzului, nu se produsese nicio avarie.

Câte apartamente aşteaptă încălzirea caloriferelor

Conform reprezentanţilor Calorgal, până miercuri, 512 asociaţii de proprietari semnaseră contractele cu noul distribuitor de apă caldă şi căldură, din cele 658 care depind de sistemul centralizat. Acestea au în componenţă 3.288 de scări de bloc, cu 75.408 apartamente. Dintre acestea, 49.804 apartamente sunt branşate la reţeaua publică de termoficare, însă 12.895 sunt nelocuite.

Aşa cum v-am mai informat, pentru ca gălăţenii să poată beneficia de căldură şi apă caldă în această iarnă, municipalitatea va trebui să obţină sprijin financiar din fondul de rezervă al Guvernului, pentru plata în avans a gazului ce va fi furnizat de Romgaz către Electrocentrale, pentru producerea de agent termic. Totodată, primarul Marius Stan ne-a declarat, în urmă cu doar câteva zile, că vor fi renegociate condiţiile impuse de Romgaz, pentru ca Galaţiul să nu rămână în frig.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 3187 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.