Primăria Galaţi a SCHIMBAT regulile de circulaţie în oraş. Ce maşini sunt VIZATE de noul regulament

Primăria Galaţi a SCHIMBAT regulile de circulaţie în oraş. Ce maşini sunt VIZATE de noul regulament
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

După ce e interzis parcarea autovehiculelor mari de transport marfă şi a microbuzelor pe drumurile publice, trotuarele şi terenurile oraşului, Primăria municipiului Galaţi a decis să reglementeze şi circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, pe străzile oraşului, considerând că prevederile impuse până acum sunt depăşite.

Potrivit noului regulament, accesul autovehiculelor şi utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzisă pe străzile Brăilei, Domnească, Nicolae Bălcescu, Mihai Bravu, Oltului şi Basarabiei, pe bulevardul Marea Unire şi pe Faleza Inferioară (strada Faleza Dunării).

Circulaţia vehiculelor a căror masă totală depăşeşte 3,5 tone, dar nu sunt vehicule cu depăşiri, se realizează fără restricţii pe două trasee. Prima rută este: Drum acces Trecere bac - intersecţie b-dul Falezei cu strada Saturn - strada Săvineşti - strada Stadionului - strada Oţelarilor - bulevardul Galaţi - bulevardul Dunărea - Drumul de Centură - strada Brăilei (între bd. Dunărea şi ieşirea din municipiul Galaţi). Cea de-a doua este: Calea Prutului - Drumul de Centură Est - strada Tunelului - strada Ştefan cel Mare, bulevardul George Coşbuc (între strada Al. Măcelaru şi Drumul de Centură) - Drumul de Centură.

Cine are nevoie de permis de liberă trecere

Conform regulamentului, "Circulaţia vehiculelor a căror masă totală depăşeşte 3,5 tone, dar nu sunt vehicule cu depăşiri, este permisă numai pe bază de Permis de Liberă Trecere (PLT), eliberat de Primăria municipiului Galaţi, prin compartimentul de specialitate. Permisul de Liberă Trecere (PLT) este documentul prin care administratorul drumului acordă solicitantului dreptul de a circula pe străzile municipiului Galaţi, în condiţiile legii. Permisul se eliberează, la cerere persoanelor interesate, pentru o zi, o lună, un trimestru sau un an. Este un document netransmisibil, el putând fi utilizat doar pentru vehiculul cu numărul de înmatriculare pentru care a fost eliberat. Permisul îi conferă posesorului dreptul de acces în zonele pentru care a fost eliberat numai dacă este prezentat în original".

Cui îi trebuie autorizaţie specială

Regulamentul stipulează că circulaţia vehiculelor cu depăşiri, pe străzile municipiului Galaţi, se realizează, pe traseul stabilit, numai pe baza Autorizaţiei Speciale de Transport (AST), eliberată de Primăria municipiului Galaţi, prin compartimentul de specialitate. Circulaţia vehiculelor cu depăşiri este interzisă în zilele de sâmbătă, duminică şi în alte zile de sărbătoare legală, între orele 6,00 şi 22,00.

Desigur, pot circula pe orice arteră, fără restricţii, ambulanţele şi autovehiculele protecţiei civile, poliţiei, pompierilor, jandarmeriei, Ministerului Apărării Naţionale şi ale unităţilor speciale ale SRI şi SPP, aflate în misiune.

Citit 10664 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.