Rezervă de bani pentru CĂLDURA gălăţenilor. MESAJUL PRIMARULUI către RĂU-PLATNICI

Rezervă de bani pentru CĂLDURA gălăţenilor. MESAJUL PRIMARULUI către RĂU-PLATNICI
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Prin votul aleşilor locali, întruniţi luni, 12 octombrie, în şedinţă extraordinară, fondul de rezervă al bugetului local al municipiului Galaţi, la capitolul "Alte servicii publice generale", a fost majorat cu 17,6 milioane de lei.

Destinaţia finală a banilor ar putea fi acoperirea cheltuielilor de încălzire, cel puţin aşa reiese din declaraţiile primarului Marius Stan. "Ar trebui să avem căldură în această iarnă, sigur că da, dar subiectul nu e atât de simplu. Vom avea şi mâine o întâlnire, pe această temă, la Bucureşti, la care vor participa şi reprezentaţi ai Primăriei. Avem un proiect de hotărâre votat, prin care am mai mărit un pic fondul de rezervă al Primăriei. Ne-am gândit şi la faptul că o să avem, poate, nevoie de bani pe perioada acestei ierni", a declarat edilul.

Potrivit documentelor care însoţesc hotărârea, fondul de rezervă al bugetului local a fost suplimentat în detrimentul cheltuielilor de dezvoltare, care au fost diminuate cu 17,5 milioane de lei. Prin această rectificare, fondurile de rezervă destinate pentru alte servicii publice generale ajung la 20.197.000 de lei.

Proiectul a fost votat cu o singură abţinere, din partea consilierului independent Alin Mihai.

Rău-platnicii au bani, dar nu vor să plătească!

În ceea ce priveşte căldura gălăţenilor, primarul susţine în continuare că va fi nevoie şi de sprijinul Guvernului, dar şi de implicarea cetăţenilor, prin plata facturilor.

"Trebuie să vină şi din partea lor un sprijin consistent, pentru că altfel e extrem de delicat să ieşim dintr-o iarnă care văd că se anunţă deja destul de timpurie. Ajutoare de căldură se vor acorda şi în acest an, aşa încât, zic eu, oamenii ar trebui să facă şi dânşii un efort. Noi, probabil, vom da o mână de ajutor, Guvernul, la fel, dar, iertaţi-mă, chiar aşa, totul de la alţii şi noi nici măcar să nu plătim factura? E greu de discutat în condiţiile acestea. Îmi pun speranţa că oamenii înţeleg eforturile pe care le facem noi şi vor face şi ei un minim efort. Pentru că, din analizele pe care noi le-am făcut, rezultă o concluzie care nu e chiar atât de dătătoare de speranţe: oamenii care beneficiază de ajutoare de căldură, de ajutoare constând în alimente de la UE, nu sunt cei mai mari datornici în lista mare pe care o avem! Aceasta este surpriza. Oamenii foarte necăjiţi, care au bani foarte puţini, nu sunt datornicii principali. Sunt oameni care au bani, dar care nu vor să plătească”, a declarat Stan.

CĂLDURĂ ÎN SISTEM CENTRALIZAT iarna aceasta în Galaţi. AFLĂ însă ce se va întâmpla de anul viitor.

Citit 3878 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2015 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.