UPDATE/ DOLIU NAŢIONAL. O GĂLĂŢEANCĂ, printre VICTIMELE TRAGEDIEI care a avut loc într-un CLUB din Capitală

UPDATE/ DOLIU NAŢIONAL. O GĂLĂŢEANCĂ, printre VICTIMELE TRAGEDIEI care a avut loc într-un CLUB din Capitală
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

BILANŢUL VICTIMELOR a ajuns la 31

UPDATE, 2 noiembrie, ora 18,00/ Încă o victimă a incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală a murit, luni, 2 noiembrie, la Spitalul de Arşi, fiind vorba despre tânărul neidentificat, iar numărul celor care şi-au pierdut viaţa în această tragedie a ajuns astfel la 31 de persoane, a relatat mediafax.ro.


UPDATE, duminică, ora 12,00/ Alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală au decedat, duminică, una la Spitalul de Arşi şi cealaltă la Bagdasar, numărul morţilor ajungând astfel la 29, a declarat pentru MEDIAFAX Raed Arafat. Legiştii vor face duminică primele autopsii, pe aproximativ 20 dintre trupurile neînsufleţite ale victimelor incendiului din clubul Colectiv şi, odată încheiată cercetarea la faţa locului, procurorii vor începe audierile, relatează MEDIAFAX.


UPDATE, 17,00: O tânără din Galați se numără printre victimele TRAGEDIEI petrecute vineri seară într-un club din București, potrivit primarului municipiului Galaţi, Marius Stan (Facebook).

Valentina F. se numără printre victimele care şi-au pierdut viaţa în incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Ema Turcu, care a precizat că municipalitatea gălăţeană va face tot ce este posibil pentru familia îndurerată.

„Primăria municipiului Galaţi şi primarul Marius Stan transmit condoleanţe familiei gălăţene care şi-a pierdut copilul īn tragedia din clubul bucureştean. Suntem alături de familia greu încercată şi suntem pregătiţi să o sprijinim cu tot ce este nevoie pentru funeralii. Dumnezeu să o odihnească în pace pe tânăra plecată prematur la ceruri şi să dea putere părinţilor!”, se arată într-un mesaj de condoleanţe al Primăriei Galaţi.

Valentina F. se afla, se pare, la Clubul Colectiv împreună cu mai mulţi prieteni, pentru a asista la concertul trupei "Goodbye to Gravity". Ea a fost singura din acest grup care şi-a pierdut viaţa.

Familia fetei se află deja la Bucureşti, unde a identificat trupul neînsufleţit, urmând ca, în cursul zilei de duminică, 1 noiembrie, Valentinei F. să fie adusă la Galaţi cu o maşină pusă la dispoziţie de Primăria Galaţi. Trupul tinerei va fi depus la capela Bisericii Vovidenia, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sf. Lazăr, unde primăria i-a asigurat locul de veci.

(Ovidiu Amălinei)

Vom reveni cu amănunte.


UPDATE, 14,10: Guvernul a decretat, sâmbătă, 31 octombrie, trei zile de doliu naţional, în cadrul unei şedinţe extraordinare convocată de premierul Victor Ponta în urma tragediei petrecute vineri seară în Capitală, când 27 de persoane au decedat după un incendiu izbucnit în clubul Colectiv.

Astfel, Guvernul a decis printr-o Hotărâre ca zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie 2015 să fie declarate zile de doliu naţional pe teritoriul României, cu aplicarea dispoziţiilor legale în materie.

În deschiderea şedinţei Guvernului, membrii Executivului au ţinut, la solicitarea premierului Victor Ponta, un moment de reculegere în memoria victimelor.

Premierul şi-a exprimat întreaga sa solidaritate cu familiile victimelor.

"Regret profund că trebuie să ne întâlnim într-o şedinţă extraordinară de Guvern din cauza acestei tragedii care a luat viaţa atâtor tineri. Vreau să transmit toată solidaritatea, tot sprijinul moral pe care putem să-l acordăm cu toţii familiilor victimelor, celor care au avut de suferit", a declarat premierul.

Ca urmare a decretării doliului naţional, FESTIVALUL MUȘTARULUI, AMÂNAT pentru săptămâna viitoare (Ovidiu Amălinei)


UPDATE, 10,30: Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Clubul Colectiv din Capitală, vineri seară, 30 octombrie, a ajuns la 27, majoritatea neavând acte asupra lor, în timp ce răniţi sunt peste 162.

La nivelul MAI a fost activat codul roşu pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la nivelul ISU nu exista niciun document, nicio solicitare pentru autorizarea activităţii din locaţia respectivă. Nu a fost emisă o autorizaţie din partea ISU.

Prim-ministrul Victor Ponta a convocat şedinţă de Guvern, sâmbătă, 31 octombrie, pentru decretarea doliului naţional timp de trei zile, a relatat siteul stirileprotv.ro.


O tragedie de proporţii îngenunchiază zeci de familii: peste 20 de tineri au murit vineri noapte şi mai mult de 160 au ajuns la spital, în urma unui incendiu, într-un club din Capitală.

Potrivit siteului stirileprotv.ro, localul a luat foc în timp ce câteva sute de persoane petreceau acolo, la concertul trupei rock "Goodbye to Gravity". Un spectacol pirotehnic, ce trebuia să facă showul de neuitat, a declanşat însă un incendiu de proporţii. Totul s-a aprins în jur şi pentru mulţi spectatori a fost sfârşitul!

Primul apel 112 a fost înregistrat la ora 22,32, au fost mobilizate forţele şi au început deplasarea către locul incendiului, ajungând la 22,43 de minute.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 15491 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.