Gălăţenii pot spera la prima PARCARE ETAJATĂ. Iată unde ar putea fi CONSTRUITĂ

Gălăţenii pot spera la prima PARCARE ETAJATĂ. Iată unde ar putea fi CONSTRUITĂ
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Primăria municipiului Galaţi anunţă pe portalul propriu că, începând de marţi, 17 noiembrie, şi până pe 11 decembrie 2015, gălăţenii interesaţi pot consulta Planul Urbanistic Zonal - Restructurare Urbană Ţiglina II în holul rectoratului Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, strada Domnească nr. 47, dar şi pe site-ul administraţiei locale. În această perioadă, autorităţile aşteaptă observaţii, comentarii, sugestii, în scris, la locul desfăşurării informării şi consultării, la registratura generală a Primăriei din strada Fraternităţii nr. 1 sau pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. O întâlnire cu elaboratorii documentaţiei de urbanism va fi organizată în zilele de 9 şi 10 decembrie 2015, între orele 10,00 – 15,00, tot în holul rectoratului Universităţii.

Documentaţia a fost realizată de firma bucureşteană Quattro Design SRL, care a elaborat planurile de restructurare urbană a cartierelor Micro 18, 19, 20 şi 21, dar şi Faleza Dunării. SRL-ul a câştigat licitaţia organizată de municipalitate cu o ofertă de 116.400 de lei.

Planul primarului Marius Stan

Primăria are nevoie de acest Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru a putea moderniza legal zona delimitată la nord de străzile Gheorghe Doja, Crizantemelor şi Mihail Kogălniceanu (până la intersecţia cu Bdul George Coşbuc), la sud de strada Brăilei, la est de Bulevardul George Coşbuc şi la vest de Bulevardul Siderurgiştilor.

La finele anului trecut, primarul Marius Stan ne declara, într-un interviu, că există deja un studiu de prefezabilitate pentru o primă investiţie care ar schimba radical Ţiglina II: „În spatele magazinului Orange de lângă Liceul Pedagogic vrem să facem o parcare supraetajată cu un nivel parter şi etaj - 111 locuri în total în parcaj – iar lângă, în prelungire, mai avem 25 de locuri de parcare decente. La un calcul simplu depăşim cu numărul locurilor de parcare cele 90 şi ceva de garaje de acolo. În continuarea parcării, vom face un parc frumos, cu un teren de minifotbal cu gazon sintetic, un teren de baschet, un loc de joacă, chiar în mijloc, deosebit de frumos şi un loc de socializare cu mese de şah pentru bunicii care vin cu nepoţii acolo. Spaţiul ne permite şi tot proiectul e încadrat în locul pe care sunt garaje”.

Am fost curioşi dacă acest plan a fost luat în calcul de arhitecţi. "Planul de Urbanism Zonal, în general, nu stabileşte investiţii, ci reglementări. În privinţa PUZ Ţiglina 2, documentul pus în dezbatere publică stabileşte reguli pentru folosirea cât mai eficientă a spaţiilor din arealul delimitat. Sunt identificate şi propuse mai multe zone unde se pot construi parcări, atât la sol, cât şi etajate", ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Citit 6783 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.