EUTANASIEREA câinilor fără stăpân este legală. Ce decizie va lua PRIMĂRIA GALAŢI

EUTANASIEREA câinilor fără stăpân este legală. Ce decizie va lua PRIMĂRIA GALAŢI
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins definitiv, pe 26 noiembrie, cererea ONG-ului Vier Pfoten de a suspenda normele de aplicare a Legii 258/2013, care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. "Admite recursul declarat de Guvernul României împotriva Sentinţei nr. 1982 din 20 iunie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi respinge cererea de suspendare. Admite cererile de intervenţie formulate în interesul Guvernului României. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 noiembrie 2015", arată site-ul ICCJ.

Ca urmare, primăriile pot trece la aplicarea Legii 258/2013 şi la eutanasierea câinilor fără stăpân în termen de 14 zile de la capturare, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi.

"Primăria municipiului Galaţi va pune în aplicare prevederile Legii nr. 258 din septembrie 2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, după pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în această cauză", se arată într-un răspuns al Primăriei, cu privire la data la care s-ar putea aplica Legea eutanasierii.

Şeful Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, ne-a declarat că, în cursul acestei săptămâni, urmează să se întrunească, la Primărie, un grup de lucru care să decidă modalitatea de punere în aplicare a legii.

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat normele de aplicare a legii care permite eutanasierea maidanezilor pe 20 iunie 2014, ca urmare a cererii organizaţiei Vier Pfoten. De atunci şi până acum, când a fost dată o sentinţă definitivă, Guvernul României şi fundaţia respectivă s-au tot judecat.

Pe străzile municipiului Galaţi, potrivit estimărilor celor de la Ecosal, sunt peste 10.000 de câini fără stăpân.

Foto-arhivă "Viaţa liberă"

Citit 7223 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2015 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.