Săptămâna şi AVARIA, la CET - Mii de apartamente rămân FĂRĂ CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ

Săptămâna şi AVARIA, la CET - Mii de apartamente rămân FĂRĂ CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Mii de gălăţeni, din aproape 2.000 de apartamente din zona Aurel Vlaicu, nu vor primi astăzi căldură şi apă caldă, din cauza unei noi avarii ce este înregistrată la o magistrală a Electrocentrale. Conducerea CET a transmis, marţi, că furnizarea de agent termic va fi sistată între orele 08,00 şi 24,00, ceea ce înseamnă că aproape o zi oamenii vor tremura de frig în propriile locuinţe şi se vor spăla cu apă încălzită la aragaz.

„În această perioadă se vor efectua lucrări de remediere avarie la conductele Dn 900 mm ale Magistralei III. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat consumatorilor, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru a relua furnizarea energiei termice în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul CET.

Purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, ne-a declarat că, în consecinţă, în total, 205 scări de bloc, din asociaţiile 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 775, 780, 781, 782 şi 791 nu vor primi energie termică. Acestea se află pe străzi precum Alba Iulia, Aurel Vlaicu, Aviatorilor, Basarabiei, Călugăreni, Nae Leonard, Măgura, Nufărului, Podu Înalt, Suceveni, dar şi Tecuci.

Avariile s-ar putea ţine lanţ toată iarna!

Gălăţenii ar putea să aibă parte de astfel de surprize neplăcute toată iarna. Atât conducerea Electrocentrale, cât şi liderul de sindicat, Mihai Popa, au afirmat, în repetate rânduri, că lipsa investiţiilor va afecta furnizarea de agent termic primar, întrucât „există un risc mărit al înregistrării de avarii”. „Nu am mai efectuat modernizări şi reparaţii ample la sistemul de producere şi transport energie termică, datorită insuficienţei resurselor financiare, ca urmare a eliminării de către Apaterm a sumei de 339 milioane lei înscrise la masa credală şi acumulării în perioada de reorganizare a datoriei de 59 milioane lei, neachitate în prezent. Din aceste cauze, în perioada iernii 2015-2016, există un risc mărit al înregistrării de avarii la sistemul de producere şi/sau transport, care să conducă la diminuarea/sistarea furnizării energiei termice”, a spus Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale.

 

Citit 6425 ori Ultima modificare Joi, 17 Decembrie 2015 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.