PRIMARUL Marius Stan, despre viitorul director al CALORGAL: "Căutăm tehnocratul şi nu-l găsim!"

PRIMARUL Marius Stan, despre viitorul director al CALORGAL: "Căutăm tehnocratul şi nu-l găsim!"
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Edilul spune despre fostul director, Cristian Istrate, că este un om de onoare pentru că şi-a dat demisia


A trecut deja mai bine de o săptămână de când Cristian Istrate şi-a dat demisia din funcţia de director al SC Calorgal SA, desigur, la cererea publică a primarului Marius Stan, şi încă nu s-a găsit un specialist potrivit pentru a conduce societatea de distribuţie a agentului termic.

"Căutăm tehnocratul şi nu-l găsim! Pentru că, dacă este un tehnocrat foarte - foarte bun, trebuie să fie nebun să vină să se bage în sistemul acesta, să-l certe şi nea Vasile, şi nea Ion, şi oricine, şi să ajungă tot la o contraperformanţă. Un astfel de tehnocrat, cu certitudine, îşi găseşte un serviciu în privat, pe bani de două-trei ori mai mulţi decât aici. Şi atunci, suntem nevoiţi în sistemul administrativ să ne pricopsim cu oameni care mai rămân din privat: resturile", a declarat primarul Marius Stan.

Despre fost, numai de bine

Deşi i-a cerut demisia lui Istrate, primarul crede că fostul manager este om de onoare: "I-am cerut demisia, după ce am crezut că poate gestiona o situaţie de criză, având în vedere că fusese director la Electrocentrale. Am constatat cu toţii că nu a fost aşa. L-am prevenit că, dacă sistemul nu funcţionează, răspunde cu postul. Şi-a dat demisia, e om de onoare! Nu ştiu dacă mulţi din sistemul pe care noi îl păstorim au onoarea asta! Stau acolo, se leagă cu lanţurile de scaune!", a spus primarul.

Tot edilul recunoaşte că, la Calorgal, problema nu e de manager, ci de sistem. "Un sistem care a funcţionat peste 20 de ani cu pierderi enorme funcţionează acum cu pierderi poate şi mai mari, pentru că, de când a intrat în insolvenţă defunctul Apaterm, nu s-a mai făcut nicio investiţie în reparaţii, iar lucrurile s-au deteriorat şi mai mult. Şi dacă mai ţinem cont şi de faptul că Calorgal începe să încaseze facturile abia prin ianuarie, funcţionând pe banii cu care Consiliul Local a venit ca aport la capital, este foarte greu ca unei societăţi de genul acesta, care funcţionează pompieristic, heirupist, să-i ceri să aibă profit. Nu e sistemul creat de Stan, chiar dacă încearcă colegii mei să-mi pună în braţe bomba pe care ei au încercat să o detoneze. Se pare că a fost un deranj pentru foarte multă lume faptul că a pornit, totuşi, căldura", a mai spus primarul.

Citit 3745 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2015 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.