Reţelele APĂ CANAL se transformă, încet, dar sigur, în ŢÂŞNITORI
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

Reţelele APĂ CANAL se transformă, încet, dar sigur, în ŢÂŞNITORI
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Nu doar magistralele Electrocentrale „bubuie” în oraş, pe bandă rulantă, ci şi reţelele de alimentare cu apă potabilă şi conductele de refulare a apei uzate, care aparţin Apă Canal.

De la începutul anului şi până vineri, operatorul de apă rece şi canalizare din judeţul Galaţi s-a confruntat cu cel puţin opt avarii, iar în cele mai multe cazuri, angajaţii societăţii, la fel ca şi cei care execută lucrările în cazul Electrocentrale, au fost nevoiţi să ciuruiască porţiuni însemnate ale unor străzi, pentru a „cârpi” conductele

Conform informaţiilor postate pe site-ul Apă Canal, la secţiunea „Jurnal intervenţii”, nu mai puţin de şapte avarii au avut loc în 2016 la reţeaua de alimentare cu apă potabilă. Dintre acestea, şase s-au petrecut în municipiul Galaţi, la reţele aflate în zona străzilor Gheorghe Doja (4 ianuarie), Dogăriei (4 ianuarie), Ghecet (5 ianuarie), Eroilor (6 ianuarie), Ştiinţei (8 ianuarie), Cerului (8 ianuarie), iar una s-a produs la Iveşti (5 ianuarie).

Acestea şi se adaugă avaria descoperită de „Viaţa liberă” pe strada Portului, la o conductă de refulare a apei uzate, executată în urmă cu aproximativ cinci ani prin programul ISPA, pe bani europeni, care a cedat la finele lunii decembrie, dar la care s-a lucrat după Anul Nou. Defecţiunea nu figurează însă în jurnalul de intervenţii al Apă Canal, cel mai probabil pentru că nu a afectat consumatorii din Valea Oraşului în mod direct. Asta înseamnă însă că există posibilitatea ca numărul avariilor să fie mult mai mare, iar pierderilor în reţea, pe măsură.

Conform datelor furnizate de Apă Canal, în luna august a anului trecut, la solicitarea „Vieţii libere”, ponderea pierderilor înregistrate de societate oficial se apropia de 50 la sută, mai exact 48 la sută! Dacă luăm în calcul avariile majore, care se produc tot mai des şi care pot genera pierderi colosale, nu este exclus ca ponderea acestora să fie mult mai mare.

Citit 4029 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.