Cum rezolvă TANCRAD problema creată în cazul CASEI din Galați care se CRAPĂ după refacerea trotuarelor

Cum rezolvă TANCRAD problema creată în cazul CASEI din Galați care se CRAPĂ după refacerea trotuarelor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După ce Primăria ne-a comunicat că a dat dispoziţie firmei Tancrad ca, până la finele lunii martie, să refacă sistemul de scurgere a apelor pluviale şi o parte din structura de rezistenţă a unei clădiri, pe care angajaţii acesteia le-au distrus, cu bună ştiinţă, atunci când au refăcut trotuarele pe strada Mihai Bravu, reprezentanţii constructorului au găsit o metodă de a se spăla pe mâini.

Sorin B., gălăţeanul care ne-a sesizat problemele de pe strada amintită, despre care am scris în ediţia de luni, 29 februarie, a „Vieţii libere” (PENTRU DETALII, CLICK AICI), ne-a spus că reprezentanţii constructorului au spart, luni, accesul în gangul care face legătura între casele cu numerele 5 şi 7, acolo unde a fost eliminat sistemul de colectare a apelor pluviale, şi au turnat beton, după care au sudat poarta de acces în gang. Practic, în loc să demareze lucrări pentru remontarea unei ţevi, care să colecteze apa pluvială şi să o elimine, aceştia au turnat ciment. Sorin ne-a povestit că luni a mers la sediul Tancrad, pentru a le cere reprezentanţilor firmei să rezolve problemele pe care aceasta le-a cauzat.

„Atâta neglijenţă şi nepăsare… Este noaptea minţii ce se întâmplă aici. Eu nu sunt reclamagiu şi nici procesoman, vreau să găsim o soluţie şi să remediem strict ce s-a stricat. Altceva nu mă interesează”, ne-a spus Sorin, care a afirmat că reprezentanţii constructorului i-au dat asigurări că, în prezent, caută o soluţie tehnică pentru a reface ce au stricat.

„Le voi face adresă scrisă, voi reveni cu o sesizare şi către Primărie. Le-am spus că, în momentul de faţă, nu-i costă aproape nimic să remedieze ce au stricat, pentru ei costurile ar fi minime. Sper să rezolve aceste probleme şi să încheiem. Şi eu au recunoscut că în gang se face piscină, dacă plouă”, ne-a spus Sorin.

Reamintim că un imobil impunător de pe strada Mihai Bravu, numărul 7, în care locuiesc nu mai puţin de patru familii (atât proprietari, cât şi chiriaşi ai Primăriei), s-a înclinat vizibil, iar în pereţi s-au produs mai multe fisuri (unele mai mici, altele mai mari), după lucrările de refacere a trotuarelor, executate anul trecut. Practic, casa o ia, încet, dar sigur, la vale, din cauză că o bucată însemnată din beton, care avea rolul de a susţine structura de rezistenţă a clădirii, a fost îndepărtată de muncitorii firmei Tancrad, atunci când au lucrat la refacerea trotuarelor, şi nu a mai fost înlocuită. Mai mult, sistemul de scurgere a apelor pluviale, care deservea imobilele cu numerele 5 şi 7, a fost complet distrus, astfel că apa rezultată în urma ploilor sau topirii zăpezilor nu mai poate fi evacuată în niciun fel, motiv pentru care ajunge să se infiltreze în pereţii celor două clădiri.

Citit 4272 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.