MERCURIAL/ Cât ne COSTĂ PEȘTELE pentru masa de Florii

MERCURIAL/ Cât ne COSTĂ PEȘTELE pentru masa de Florii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Vin Floriile, e dezlegare la peşte pentru gălăţenii care au ţinut post, dar e totodată prilej de bucurie gastronomică şi pentru aceia dintre noi care nu s-au abţinut de la bucatele de dulce. Cu toţii avem liber la gătit şi mâncat peşte duminica asta.

De unde cumpăra avem, iar preţuri sunt, cât de cât, pentru toate buzunarele. Spre exemplu, în pescăriile din Piaţa Centrală, am găsit de la guvizi la nouă lei kilogramul până la scrumbie de 27 lei kilogramul. Cel mai ieftin novac (cel mare şi foarte mare) se vindea cu 6,5 lei kilogramul. Kilogramul de caras mare era 14 lei, iar cel de caras mai mărunt făcea 11 lei kilogramul. Crapul mare: 20 lei. Crapul mic: 8,5 lei. Se mai găsea şi plătică mare de 7,5 lei kilogramul, mai erau şi rondele de crap la 27 lei şi ştiucă de 14 lei. Somon: 45 lei kilogramul de rondele.

Oferte nu sunt doar în pescărie. La Auchan, spre exemplu, am găsit, la ofertă, sânger de 7,5 lei kilogramul. Preţ bun era şi la crap, pe care-l puteaţi cumpăra cu 12,5 lei. Pentru cei care preferă peştele autohton, preţul somnului era de 19,9 lei. Pentru gălăţenii care vor peşte exotic, dorada nu sare de 34,5 lei.

Şi la Selgross am găsit sectorul de peşte bine aprovizionat. Crapul viu se vindea cu 12,69 lei, iar preţul nisetrului viu ajunsese la 47,9 lei. Tonul roşu file costă 80,66 lei, iar păstrăvul e 20,65 lei. E şi aici peşte mai ieftin, cum ar fi plătica mare, de 6,09 lei.

Citit 3239 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.