Licitaţie eşuată, amânată, anulată... PLAJA DUNĂREA rămâne ÎNCHISĂ şi vara asta

Licitaţie eşuată, amânată, anulată... PLAJA DUNĂREA rămâne ÎNCHISĂ şi vara asta
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Închisă pe 14 august 2014, după ce Direcţia de Sănătate Publică a constatat starea jalnică a bazinului, fără sistem de filtrare a apei, cabinele insalubre şi WC-urile mizere, Plaja "Dunărea" va rămâne ferecată şi anul acesta, la fel ca anul trecut! Şi tot ca anul trecut, autorităţile se străduiesc să găsească un investitor care să o transforme într-un loc civilizat de plajă, scăldat şi agrement, dacă nu într-un parc acvatic, aşa cum ar merita oraşul. Numai că, dacă anul trecut la licitaţia organizată pentru concesionarea plajei nu a venit nimeni, acum licitaţia nici măcar nu poate fi pornită, deoarece caietul de sarcini pentru o nouă licitaţie nu a primit girul consilierilor.

Vara trecută, Plaja "Dunărea" a fost preluată din concesiunea SC Gospodărire Urbană SRL în administrarea Consiliului Local Galaţi, iar Primăria spera că îi va găsi un management privat care să o transforme în ceea ce ar trebui să fie: un parc acvatic modern şi civilizat. Pe 25 iunie 2015, Consiliul Local a aprobat concesionarea prin licitaţie publică deschisă a unui teren şi a unor construcţii din incinta bazei de agrement Plaja "Dunărea". Valoarea investiţiei şi termenul în care va fi executată lucrarea erau cele care ar fi contat în stabilirea câştigătorului.

Iniţial, fusese stabilită data de 3 august 2015 pentru licitaţie, dar, pentru că nu s-a prezentat nimeni, municipalitatea a reprogramat data-limită de depunere a ofertelor pentru 17 august 2015. Apoi a amânat procedura de concesionare prin licitaţie publică deschisă… pe termen nelimitat.

În aceste condiţii, Primăria a refăcut caietul de sarcini, fiind stipulate explicit etapele şi investiţiile ce trebuie făcute. Potrivit autorităţilor, proiectul de hotărâre privind noua licitaţie pentru concesionare a ajuns pe masa aleşilor locali încă din luna aprilie. Numai că nu a primit avizele de specialitate pentru a putea intra în dezbaterea şi aprobarea Consiliului Local. Mai mult, de această dată, municipalitatea spune că ar exista şi o firmă interesată să participe la licitaţie - Aqua Azur.

Degeaba, însă, fără girul aleşilor, licitaţia nu poate fi demarată. Şi cum Plaja "Dunărea" nu îndeplineşte condiţiile igienico-sanitare de funcţionare, e clar că va rămâne închisă şi în această vară. Păcat!

Citit 10055 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.