Cum arată PARCĂRILE cu boxe dorite de primarul Ionuţ Pucheanu

Cum arată PARCĂRILE cu boxe dorite de primarul Ionuţ Pucheanu
Evaluaţi acest articol
(43 voturi)

Parcare, loc de joacă, părculeţ sau - de ce nu? - teren de sport, acestea sunt opţiunile avute în vedere când vine vorba de a înlocui inesteticele baterii de garaje cu amenajări urbane civilizate. În mandatul fostului primar Marius Stan, gălăţenilor li s-a promis că parcarea cu loc de joacă şi spaţii verzi, construită (cu greu) în locul unei imense baterii de garaje demolată în Micro 19 va fi etalonul pentru următoarele investiţii de acest fel. Marile inconveniente ale acestui proiect sunt spaţiul de joacă prea mic şi numeroasele locuri de parcare rămase neocupate, care ajung teren de fotbal sau de badminton.

Din păcate, cu excepţia unui parc aflat în construcţie în Micro 17, o altă investiţie similară nu a mai apărut, deşi garaje sau baterii de garaje au fost demolate. Propunerea făcută de noul primar al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, în programul politic cu care a candidat câştigând alegerile – parcări cu boxe - a stârnit comentarii în articolul publicat recent în ziarul „Viaţa liberă”.

Aşa cum am relatat, edilul propune "resistematizarea parcărilor de reşedinţă şi amenajarea unor parcări supraterane. Aceste parcări vor fi dotate inclusiv cu zone de boxe, acolo unde cei ce vor încheia contract cu municipalitatea pentru locul de parcare vor primi şi un spaţiu de depozitare. Pe acoperişul acestor parcări vor fi amenajate zone verzi şi spaţii de recreere".

Pentru a-şi ilustra mai clar viziunea asupra modelului de parcare dorit, primarului Ionuţ Pucheanu ne-a pus la dispoziţie o fotografie, găsită pe internet, imagine care corespunde planurilor sale edilitare în privinţa parcărilor dintre blocuri.

Primarul a mărturisit că, mai degrabă, această poză l-a găsit pe el, fiind exact imaginea la care visa atunci când era copil şi juca fotbal cu prietenii în faţa blocului.

Potrivit datelor de pe internet, parcarea cu pricina se află în Gelenjik (Gelendzhik), un orăşel turistic situat în partea de sud-vest a Federaţiei Ruse, în ţinutul Krasnodar, pe malul Mării Negre, în vecinătatea portului Novorossiisk.

Citit 21761 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.