CÂT va COSTA intrarea la PLAJA ”Dunărea” din Galați
Foto: Foto ”Viața liberă”

CÂT va COSTA intrarea la PLAJA ”Dunărea” din Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

"La cât au suferit gălăţenii până acum, am putea să lăsăm acces liber. Nu cred că putem vorbi de sume extrem de importante pe care le-am putea colecta şi nici standardele nu sunt aşa de ridicate încât să putem pretinde taxă de acces", declara primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, la începutul acestei luni, când a descins la Plaja "Dunărea", pentru a vedea ce se poate face pentru ca gălăţenii să se bucure măcar de băi de soare, dacă nu şi de bălăceală.

Ei bine, la şedinţa de joi va fi supus aprobării aleşilor preţul biletului de intrare la Plaja "Dunărea", de doi lei/persoană. Pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, intrarea va fi gratuită.

De ce doi lei? Având în vedere gradul de funcţionare a locului de agrement, respectiv folosirea doar a plajei de nisip şi a grătarelor, autorităţile consideră că aceşti doi lei reprezintă o sumă modică şi că pot acoperi minimum de cheltuieli de administrare a locului de agrement.

Şi dacă tot veni vorba de administrare, tot la şedinţa de joi, aleşii plănuiesc să dea obiectivul în administrarea Fundaţiei Sportul Gălăţean şi să modifice organigrama şi cotizaţia acesteia. Astfel, de plajă se vor ocupa 11 salariaţi temporari (un administrator, patru casieri şi şase îngrijitori), iar cotizaţia anuală pentru Fundaţia Sportul Gălăţean se majorează de la 1.272.800 de lei/an la 1.315.240 de lei/an.

Ţinând cont de toate aceste pregătiri, autorităţile dau asigurări că, de la 1 august, Plaja "Dunărea" va fi funcţională, desigur doar pentru băi de soare şi grătare.

Citit 33681 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.