ARTERĂ de acces şi PARCARE cu loc de joacă, în Ţiglina II. INVESTIȚIE de 4,2 milioane de lei, pe masa aleşilor locali
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

ARTERĂ de acces şi PARCARE cu loc de joacă, în Ţiglina II. INVESTIȚIE de 4,2 milioane de lei, pe masa aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Proiectul are nevoie de avizul favorabil al consilierilor pentru a fi transpus în realitate


Pe masa aleşilor locali a ajuns primul proiect de hotărâre din acest mandat, privind realizarea unei investiţii pe locul unei baterii de garaje demolate. Concret, aleşilor şi se propune să aprobe studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare parcare şi parc în Ţiglina II, aferent blocului E6”. Documentaţia este realizată de Proiect SA, în timpul mandatului fostului primar, Marius Stan, şi a costat 16.400 de lei fără TVA, de la bugetul local. Iată ce se doreşte.

Nu va fi parcare supraetajată!

Deşi, în mandatul lui Marius Stan, s-a vorbit despre realizarea primei parcări supraetajate în spatele Colegiului Naţional „Costache Negri”, investiţia propusă aleşilor locali nu prevede decât amenajarea unor locuri de parcare la sol.

Conform proiectului, terenul vizat are suprafaţa de 8.700 metri pătraţi, este eliberat de garaje şi se învecinează la est cu blocul E6, la vest cu incinta Colegiului Pedagogic, la nord cu incinta Grădiniţei 9, iar la sud cu zona străzii Brăilei.

Principala lucrare vizează realizarea unei alei carosabile, cu trotuarele aferente, care ar urma să facă legătura între strada Brăilei, zona Grădiniţei nr. 9, Biserica „Sf. Nicolae” şi partea de vest a amplasamentului de locuit, spre strada Constructorilor. Locurile de parcare vor fi amenajate pe ambele părţi ale aleii, perpendicular pe sensul de mers. În total, vor fi 152 de locuri de parcare, câte 76 pe fiecare parte.

În investiţie este inclusă şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii, în partea de nord, în zona grădiniţei. Spaţiul de joacă va cuprinde: patru leagăne, două balansoare, două gropi de nisip, 11 bănci, nouă coşuri de gunoi, dar şi pergole, arbuşti, gazon, lampadare decorative, grup sanitar ecologic, alei pietonale şi două rastele pentru biciclete.

Proiectul prevede şi amenajarea unor spaţii verzi pentru reabilitarea peisagistică a zonei, cişmele pentru băut apa şi trei hidranţi de grădină pentru udarea zonelor de verdeaţă. Alimentarea cu apă şi canalizarea se vor realiza de la reţeaua stradală. Pentru iluminat public se vor monta stâlpi metalici ornamentali prevăzuţi cu becuri cu LED.

Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.285.184 de lei de la bugetul local. Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord.

Citit 8920 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.