După duşurile reci făcute cadou de aleşi, gălăţenii primesc din nou APĂ CALDĂ

După duşurile reci făcute cadou de aleşi, gălăţenii primesc din nou APĂ CALDĂ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După ce, mai bine de patru zile, au fost lăsaţi de aleşii locali fără apă caldă menajeră, miile de gălăţeni dependenţi de sistemul public de termoficare ar putea face din nou duşuri calde, începând din această după-amiază. Conducerea Electrocentrale (CET) a anunţat, ieri, că urma să repună în funcţiune instalaţia pentru prepararea apei calde menajere şi astfel să reia furnizarea de agent termic în oraş. Asta după ce, vineri, în şedinţa de îndată, aleşii au decis alocarea a trei milioane de lei către Electrocentrale şi ArcelorMittal, pentru ca oamenii să aibă asigurată apa caldă şi în luna septembrie.

„Am primit cu bucurie informarea cum că blocajul asupra soluţiei de livrare a apei calde din cadrul Consiliului Local a fost rezolvat. În plus, municipalitatea ne asigură că, până cel târziu miercuri, se va efectua şi plata necesară. În aceste condiţii, am luat decizia ca pe parcursul zilei de astăzi (luni - n.r.) să demarăm procedurile de repornire”, a explicat, pe Facebook, Sinan Mustafa, directorul general şi administratorul special al Electrocentrale.

Tot ieri, city managerul Marius Humelnicu ne-a confirmat că municipalitatea va face plata necesară reluării furnizării apei calde în cursul zilei de astăzi sau, cel târziu, mâine, întrucât „mai sunt nişte proceduri economice interne ce trebuie parcurse. Am comunicat către CET şi Combinat că vom livra aceşti bani”, ne-a spus city managerul, care a ţinut să sublinieze că „politic, ne tot certăm, dar în final contează ce se întâmplă cu populaţia”.

Reprezentanţii Calorgal au transmis că vor relua distribuţia apei calde pentru cele peste 18.000 de apartamente care mai depind de acest serviciu, de îndată ce Electrocentrale va furniza agent termic la parametri optimi. „Ca urmare a anunţului făcut de conducerea CET, cu privire la reînceperea furnizării de agent termic, asigurăm consumatorii din municipiul Galaţi că vom relua distribuţia de apă caldă menajeră de îndată ce furnizorul va asigura parametrii necesari pentru buna funcţionare a punctelor termice”, a transmis Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al societăţii de termoficare.

Reamintim că, din cauza disputele politice din Consiliul Local, gălăţenii au rămas de joi fără apă caldă, întrucât proiectul de hotărâre privind alocarea banilor necesari pentru menţinerea acestui serviciu nu a primit avizul Comisiei de buget-finanţe, motiv pentru care nu s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a aleşilor locali. La scurt timp, conducerea CET a anunţat că sistează furnizarea de apă caldă, ceea ce s-a şi întâmplat. Vineri, primarul Ionuţ Pucheanu i-a convocat pe aleşi într-o şedinţă de îndată, după care a anunţat că „la limită, această hotărâre a fost votată, însă suntem departe de momentul în care am putea funcţiona într-o normalitate”.

Citit 4537 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.