Toamna se numără DEBRANȘĂRILE. Încă 1.000 de gălăţeni au ”fugit” de sistemul centralizat

Toamna se numără DEBRANȘĂRILE. Încă 1.000 de gălăţeni au ”fugit” de sistemul centralizat
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nu mai puţin de 1.005 de proprietari de apartamente din oraş au spus adio, în această vară, sistemului centralizat de termoficare. În perioada 1 aprilie - 16 august, intervalul alocat debranşărilor (cu acte) de la reţeaua publică, Calorgal a eliberat 1.005 de avize de deconectare, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al societăţii de termoficare, Mihai Costache.

Numărul gălăţenilor care au „fugit” în acest an de sistemul public de termoficare este la puţin peste o treime faţă de cel al debranşaţilor de anul trecut.

În anul 2015, conform datelor furnizate de Calorgal în toamna anului trecut, de la data de 1 aprilie şi până pe 15 august, au fost înregistrate nu mai puţin de 2.900 cereri de debranşare, în timp ce în anul 2014, în aceeaşi perioadă, 2.300 de familii/persoane au cerut să renunţe la sistemul „la comun”, preferând să opteze pentru alte surse de producere a căldurii şi/sau apei calde.

Important însă de precizat este că cifrele furnizate oficial, cel mai probabil, nu reflectă realitatea din teren, întrucât, după cum bine ştiţi, nu toţi gălăţenii care renunţă la căldura şi/sau apa caldă în sistem centralizat o fac cu acordul autorităţilor.

Conform datelor făcute publice de Primărie, pe baza informaţiilor furnizate de asociaţiile de proprietari, aproximativ 36.000 de apartamente mai figurau, la jumătatea lunii iulie, ca fiind racordate la sistemul centralizat de termoficare. Dintre acestea, conform primarului Ionuţ Pucheanu, doar 18.000 sunt dependente de apa caldă furnizată de CET, pe baza aburului livrat de ArcelorMittal, restul apelând la boilere, cel mai probabil, sau alte surse alternative.

Citit 4117 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.