Precizări de la PRIMĂRIA GALAȚI | Cine şi cum poate CUMPĂRA LOCUINȚELE municipalităţii
Foto: Foto ”Viața liberă”, Bogdan Codrescu

Precizări de la PRIMĂRIA GALAȚI | Cine şi cum poate CUMPĂRA LOCUINȚELE municipalităţii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În urma declaraţiei prin care primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, îi invita pe gălăţenii care doresc să îşi cumpere apartamentele în care stau cu chirie, să vină şi să depună cereri în acest sens, am primit, la redacţie, numeroase sesizări. Cetăţenii ne-au semnalat că au încercat să solicite cumpărarea locuinţei în care sunt chiriaşi şi au fost refuzaţi de către funcţionarii publici. De pildă, o chiriaşă din blocul A4 ne-a reclamat că Primăria a refuzat să-i primească solicitarea, pe motiv că nu se vinde nimic şi că informaţia făcută publică în ziarul nostru nu ar fi reală. Pentru a lămuri aspectele, am solicitat Primăriei municipiului Galaţi precizări despre cine poate solicita cumpărarea locuinţelor Primăriei şi ce locuinţe pot fi vândute.

Ce se poate vinde

”Se pot vinde către chiriaşii care nu au datorii şi care depun o cerere pentru asta: locuinţele de tip ANL - conform Legii 152/1998, locuinţele normale - conform Decretului-lege nr. 61/1990 modificat de Legea nr. 244/2011, dar şi locuinţele de fond vechi, care nu au fost revendicate, conform Legii 112/1995. În cazul chiriaşilor din locuinţele ANL, pentru ca aceştia să poată cumpăra, regula, conform legii, este ca aceştia să aibă vechime ca şi chiriaşi de un an de zile. În cazul celor care stau cu chirie într-o locuinţă de fond vechi, conform legii, ca să o poată cumpăra, trebuie să aibă contractul de chirie de dinainte de apariţia Legii 112/1995 (şi, desigur, să nu fie retrocedată)”, precizează Primăria.

Conform municipalităţii, chiriaşii din locuinţele ANL din cartierul Dimitrie Cantemir şi din Micro 17 nu pot cumpăra deocamdată, pentru că încă se lucrează la dosarele de intabulare a blocurilor, respectiv a apartamentelor.

Unde se depune cererea

„Pentru a putea cumpăra o astfel de locuinţă, trebuie depusă o cerere tip care poate fi solicitată la Administraţia fondului locativ şi spaţii cu alte destinaţii, din strada Traian nr. 93, bloc A4, parter. Programul cu publicul (în care pot fi solicitate şi aceste cereri) este: luni 12,00 – 16,00, miercuri 8,30 – 12,00, joi 12,00 – 16,00”, ne-a comunicat Primăria.

În privinţa locuinţelor sociale, care au un alt regim decât celelalte, municipalitatea precizează că acestea nu se pot vinde deocamdată, iar detalii despre acest aspect sunt în Legea 114/1996.

Citit 11746 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.