Bătălie pentru posturile de DIRECTORI ÎN ȘCOLI. Vezi lista celor peste 200 de candidaţi

Bătălie pentru posturile de DIRECTORI ÎN ȘCOLI. Vezi lista celor peste 200 de candidaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Zece dintre candidaţi au optat pentru posturi la mai multe unităţi de învăţământ, în timp ce 19 s-au înscris şi pentru funcţiile de director prim şi adjunct în aceeaşi instituţie * Printre candidaţi se numără şi consilieri locali în funcţie, dar şi oameni politici care s-au aflat pe listele partidelor la alegeri


212 cadre didactice din judeţul Galaţi vor susţine miercuri, 12 octombrie, la Liceul Tehnologic de Marină, proba scrisă din cadrul concursului unic naţional pentru directori. Cum au avut posibilitatea să concureze pentru mai multe posturi, în lista afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) figurează 247 de candidaturi. Zece dintre cadrele didactice au optat pentru două sau chiar mai multe posturi de la şcoli diferite, în timp ce 19 dintre ei s-au înscris pentru ambele funcţii de conducere din aceeaşi instituţie, adică şi director prim şi adjunct.

În total sunt scoase la concurs 173 de posturi pentru directori primi şi 65 pentru adjuncţi. De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că în 25 de unităţi de învăţământ nu s-a înscris niciun profesor pentru funcţia de director, dintre care şapte sunt în municipiul Galaţi: Şcolile Nr. 33, 38, 18 şi Liceul "Sf. Maria", dar şi la trei grădiniţe.

Cea mai mare concurenţă la CNMK

La Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" se înregistrează cea mai mare concurenţă, patru profesori fiind înscrişi în cursa pentru fotoliul de director, aceiaşi regăsindu-se şi în cea pentru adjunct: Tanţa Alexandru, Dana Bălăuţă, Mariana Ganea şi Mădălina Popescu.  Sunt, de asemenea, două gimnazii unde bătălia pentru manager va fi destul de dură, întrucât sunt câte trei candidaţi. Este vorba de Şcoala Nr. 7 (Monalissa Nica, Daniela Purice şi Mioara Şaigău) şi de Şcoala Nr. 42 "Sfinţii Împăraţi" (Elena Cristea, Cornel Neştian şi Monalissa Nica).  În alte 13 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi sunt în cursă  câte doi candidaţi pentru director prim, care de regulă s-au înscris şi pentru cea de adjunct: Colegiile "Vasile Alecsandri", "Elena Doamna" şi "Radu Negru", Liceele "Racoviţă", "Dunărea" şi CFR, Şcolile 34, 29, 19 şi 2, Palatul Copiilor şi Clubul Şcolar Sportiv.   

La Tecuci, câte doi pe loc s-au înscris la Liceul "Elena Caragiani", Şcoala "Elena Doamna" şi Şcoala "Iorgu Iordan".

În judeţ, concurenţă există la Hanu Conachi, Gohor, Ghidigeni, Rediu, Umbrăreşti şi la Liceul din Cudalbi. 

O singură profesoară şi cinci candidaturi

Există profesori care se consideră capabili să fie directori, astfel încât au considerat că este în avantajul lor să-şi depună mai multe candidaturi. Cea mai hotărâtă candidată pare să fie Monalissa Nica, cea care a demonstrat calităţi manageriale pe vremea cât a fost director la Şcoala Nr. 7, dar a fost schimbată din funcţie, tocmai pentru că numirile de aproape şapte ani s-au făcut de către conducerea ISJ-ului, fără concurs. Ea va candida pentru funcţiile de director şi director adjunct la Şcolile nr. 7 şi 2, dar şi pentru cea de director la Şcoala Nr. 42. Alţi trei candidaţi ţintesc spre trei funcţii: Florin Andronic - director şi  director adjunct la Şcoala Nr. 29, dar şi director la Clubul Şcolar Sportiv, Monica Babeş directoare la o şcoală din Tecuci, dar şi la alte două unităţi din comuna Umbrăreşti şi Adriana Neofit care s-a înscris pentru director şi director adjunct la Clubul Şcolar Sportiv, dar şi pentru director la Palatul Copiilor. 

De pe listele de partid, la concurs de directori

Cum de opt ani numirile în funcţiile de conducere s-au făcut în învăţământ după bunul plac al superiorilor, există în rândul cadrelor didactice şi acum suspiciuni că până şi concursurile vor fi influenţate de factorul politic, mai ales că din comisia de interviu va face parte şi un membru din administraţia locală. Nu va putea nimeni nici să confirme, nici să infirme acest lucru. Cert este însă că în concurs s-au înscris şi oameni care sunt actualmente consilieri locali Silviana Ciupercă (PSD) singura candidată pentru director prim la Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu" (fostul Metalurgic) şi Onuţ Atanasiu (PNL) candidat la funcţia de director şi director adjunct al CNVA-ului, avându-l contracandidat pe Romeo Zamfir.

Există în municipiul Galaţi alţi patru candidaţi la funcţiile de director care au fost şi pe listele electorale pentru consilieri la alegerile de pe 5 iunie 2016: Gelu Homner, Mirela Onişor, Viorel Bogatu şi Florea Dochiţa. Ei sunt şi în prezent directori cu delegaţie la şcolile pentru care candidează. Pe surse  am aflat că în aceeaşi situaţie s-ar regăsi alţi 25 de profesori din tot judeţul.

CLICK AICI pentru a accesa LISTA CANDIDAȚILOR ÎNSCRIȘI LA CONCURSUL PENTRU OCUPAREA FUNCȚIILOR VACANTE DE DIRECTOR/DIRECTOR ADJUNCT DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN JUDEȚUL GALAȚI ALE CĂROR DOSARE AU FOST DECLARATE ADMISE

Citit 17829 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.