Deocamdată se (tot) discută | O să avem strategie, dar nu şi CĂLDURĂ!

Deocamdată se (tot) discută | O să avem strategie, dar nu şi CĂLDURĂ!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deşi noaptea este foarte frig, deocamdată nu poate fi pornită încălzirea în sistem centralizat. Nici măcar la şcoli! "Nu avem la ce da drumul, atâta timp cât noi nu avem un acord semnat", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Astăzi este programată o întâlnire între Primărie, Calorgal, Electrocentrale şi ArcelorMittal, pe tema agentului termic. "În urma discuţiilor, vom vedea dacă nu cumva se pretează - dacă şi cei de la Electrocentrale vor reuşi să scoată de sub gaj anumite bunuri - să formăm, pe viitor, o societate comună. Dacă nu vor putea, cred că vom merge, în viitorul imediat, pe varianta pe care o veţi putea citi, în câteva zile, pe site-ul Primăriei, cuprinsă în strategia de termoficare", a precizat edilul.

Cea de-a treia strategie pe tema încălzirii în sistem centralizat pe care o capătă Galaţiul, este, spun autorităţile, una cât se poate de actuală. "De această dată, e o strategie gratuită din punct de vedere al costurilor, făcută de specialiştii celor de la Calorgal împreună cu Universitatea. Ea presupune o zonare a Galaţiului şi realizarea unor puncte de producere de energie termică la nivelul cartierelor. Vor fi unite între patru şi şase puncte termice, care vor beneficia de agent termic de la o singură sursă de producţie. În felul acesta, spunem noi, se vor reduce pierderile de pe reţea, ba mai mult de atât, reţelele pe care în momentul de faţă le avem la dispoziţie din partea CET sunt cu mult peste nevoile noastre din punct de vedere al mărimii", a declarat Ionuţ Pucheanu.

Documentul va fi spus dezbaterii şi aprobării aleşilor în luna noiembrie şi va fi pus în aplicare din 2017. "Ne-am grăbit să avem o astfel de strategie, tocmai pentru a vedea încotro o apucăm, pentru că toate celelalte strategii pe care le-am avut până în momentul de faţă nu au luat în calcul numărul real al apartamentelor rămase branşate la sistemul centralizat. Sunt în jur de 36.000 de apartamente branşate la sistemul centralizat, cred că este o cifră uşor augmentată, eu cred că sunt mai puţine, pentru că sunt zone unitare unde, deşi Calorgal nu a dat aviz de debranşare, ştiu destul de multe cazuri de oameni care nu au mai aşteptat", a punctat primarul.

Citit 4921 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2016 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.