O primărie din apropierea Galaţiului dă LOCURI DE CASE pentru tineri
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

O primărie din apropierea Galaţiului dă LOCURI DE CASE pentru tineri
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Vestea că vetrele de casă se dau gratuit s-a răspândit rapid, astfel că acum numărul solicitărilor este aproape dublu faţă de cel al parcelelor disponibile, motiv pentru care autorităţile au impus nişte criterii suplimentare


Tinerii cu vârste de până în 35 de ani, care domiciliază pe raza comunei Tuluceşti şi care au posibilitatea reală să-şi ridice o casă, pot primi unul dintre cele 45 de loturi puse la bătaie de primărie pe vechiul mal al Brateşului, la limita cartierului nou dinspre Tătarca. Vestea că vetrele de casă se dau gratuit s-a răspândit rapid, astfel că acum numărul solicitărilor este aproape dublu faţă de cel al parcelelor disponibile, motiv pentru care autorităţile au impus nişte criterii suplimentare, ca să se asigure că zona nu va rămâne luată şi nepopulată.

"Iarna asta o să facem formele ca să le dăm celor care obţin punctajul mai bun, ca în primăvară să se apuce de construit. Avem în jur de 80 de cereri. Principalul criteriu este să aibă posibilitate să îşi facă casă. Loturile se dau în concesiune, cu condiţia ca într-un an să înceapă construcţia. Cine nu începe, pierde vatra", dă asigurări primarul Petrică Bratu.

Nu toţi cei care ar putea pune mâna pe o bucată de teren ar putea deveni şi fericiţii proprietari de casă, chiar dacă au intenţia să construiască şi deţin şi banii necesari. Motivul îl constituie terenul, aflat pe malul râpei, şi care ar putea fi, pe alocuri, impropriu pentru construcţie.

"Una dintre condiţiile pe care le punem celor ce le vor primi este să facă un studiu geo. Dacă l-am face noi pe toată suprafaţa, nu ar fi concludent, aşa fiecare să îşi facă pe lotul lui. În funcţie de ce iese acolo, construieşte. Dacă nu se poate construi, acel teren nu va mai fi dat", argumentează edilul.

Citit 19833 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.