Au spart "gheaţa" în penultima zi. Patru partide şi-au depus listele de CANDIDAȚI pentru PARLAMENTARE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Corina Dobre

Au spart "gheaţa" în penultima zi. Patru partide şi-au depus listele de CANDIDAȚI pentru PARLAMENTARE
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Abia ieri, în penultima zi dedicată depunerii de candidaturi pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României, partidele politice gălăţene au spart „gheaţa” şi şi-au depus listele de aspiranţi pentru Parlamentul României.

Prima formaţiune care a deschis uşile Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) Galaţi a fost PNL, care, conform deputatului Victor Paul Dobre, liderul filialei locale, aspiră la un scor electoral de 30 la sută, adică la un mandat de senator şi trei de deputat. PNL deschide lista pentru Senat cu George Stângă, urmat de Valentin Radu şi Mirela Praisler. Prima poziţie în lista pentru Camera Deputaţilor este ocupată de deputatul Victor Paul Dobre, urmat de Nicuşor Ciumacenco, deputatul George Scarlat, Constantin Zamfir şi Ion Ştefan.

La scurt timp după liberali, la BEC şi-a înregistrat candidaturile PMP Galaţi, care deschide lista pentru Senat cu fostul primar Marius Stan, urmat de Romulus Iaru şi Nicoleta Badiu. La Camera Deputaţilor, PMP îl are cap de listă pe Cătălin Cristache, urmat de Otilia Androne, Oana Iurescu, Alin Mihai şi Radu Popescu.

Cel de-al treilea partid care şi-a înscris, ieri, oficial candidaţii în cursa electorală a fost PSD, care, potrivit deputatului Viorel Ştefan, ţinteşte un scor electoral de 45 la sută, adică, două mandate de senator şi cinci de deputat. Pe prima poziţie în lista PSD pentru Senat se află senatorul în funcţie Daniel Butunoi, urmat de senatorul Nicolae Marin şi Lucian Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”. Deschizător de listă la Camera Deputaţilor este deputatul în funcţie Viorel Ştefan, urmat de Florin Popa, deputatul Lucreţia Roşca, Nicolae Bacalbaşa şi Marius Mărgărit.

Cu puţin timp înainte ca BEC să-şi încheie programul pe ziua de ieri, şi-a depus listele de candidaţi şi PRU, care, potrivit senatorului Gheorghe Saghian, preşedintele filialei locale, speră să obţină un scor electoral de 10 la sută, adică un mandat de deputat. Lista partidului pentru Camera Deputaţilor este deschisă de actualul senator Gheorghe Saghian, urmat de Anca Răvoiu, Alin Nicuşor Racoviţă, Andreea Goria şi Marius Munteanu. Pe primul loc la Senat se află Horia Zanopol, urmat de Doina Ghiţău şi Cristian Marin.

Şi filiala gălăţeană a ALDE a încercat să-şi depună listele, însă dosarele de candidatură s-au dovedit incomplete sau eronat completate, motiv pentru care reprezentanţii partidului au fost invitaţi să şi le pună la punct şi să le depună în cursul zilei de astăzi.

„Eternul” candidat perdant Constantin Telegan a pierdut ocazia de a se regăsi, din nou, pe buletinele de vot ale gălăţenilor, după ce reprezentanţii BEC i-au respins, marţi, candidatura din partea Partidului Gălăţenilor, întrucât nu avea liste de susţinători, aşa cum prevede legea.

Astăzi, este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru scrutinul de pe data de 11 decembrie. Partidele şi independenţii se pot înscrie oficial în bătălia electorală până la ora 24,00.

Citit 4419 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.