"Pelerinaj" la BEC, în ultima zi de depunere a candidaturilor | Ce independenţi şi partide s-au mai înscris la alegeri

"Pelerinaj" la BEC, în ultima zi de depunere a candidaturilor | Ce independenţi şi partide s-au mai înscris la alegeri
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Deşi mulţi dintre aspiranţii la fotoliul de parlamentar nu se înscriu pentru prima dată într-o competiţie electorală, dosarele de candidatură ale acestora le-au dat bătăi de cap reprezentanţilor BEC, din cauza erorilor colosale

În cursul zilei de ieri, până la închiderea ediţiei, doar doi independenţi şi două partide reuşiseră să-şi depună candidaturile

Zeci de membri de partid şi independenţi, care îşi doresc un mandat în Parlamentul României, au „bătut”, ieri, în ultima zi alocată depunerii de candidaturi, la uşile Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) Galaţi. Chiar dacă a fost forfotă mare la Sala Sporturilor, unde funcţionează Biroul Electoral, doar doi independenţi şi două formaţiuni politice au reuşit să-şi depună oficial dosarele de candidatură până în jurul orei 18,00, la închiderea ediţiei. Asta pentru că, în ciuda faptului că mulţi dintre potenţialii competitori electorali, deşi nu se aflau la prima candidatură, au făcut erori pe bandă rulantă în documentele care se regăsesc în dosarele de candidatură, fapt ce a generat mari bătăi de cap pentru membrii BEC, dar şi pentru aspiranţi, care s-au văzut nevoiţi să-şi refacă multe dintre formulare şi declaraţii. Este cazul ALDE Galaţi (unde senatorul Eugen Durbacă a fost obligat să plece la Bucureşti, în căutarea semnăturii lui Tăriceanu), ANR (Alianţa Noastră România), PRM (Partidul România Mare), PSR (Partidul Socialist Român), dar şi a candidaţilor independenţi Simona Daniela Vreme şi Neculai Gălăţanu. De asemenea, în jurul orei 21,00, erau aşteptaţi să-şi depună dosarele de candidatură şi membrii PER (Partidului Ecologist Român).

Obiectivul USR este "normalitatea"

În timp ce partidele politice tradiţionale se bat în pronosticuri colosale, atunci când sunt întrebate ce obiective şi-au propus, vocea Uniunii Salvaţi România (USR) Galaţi, Bogdan Rodeanu, le-a oferit, ieri, jurnaliştilor un răspuns atipic clasei politice: „normalitate”. USR Galaţi şi-a depus, ieri, liste scurte de candidaţi pentru scrutinul din 11 decembrie, cu opt aspiranţi la Camera Deputaţilor şi doar doi la Senat, un nou „gest” atipic politicii româneşti. Pe prima poziţie pe lista dedicată Camerei Deputaţilor se află economistul Bogdan Rodeanu, directorul Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti, urmat de Dragoş Neamu, un cunoscut istoric de artă, Giani Cristinel Toma (inginer proiectant), Andrei Postică (inginer), Daniel Zinică (economist), Indra Natalia Gheorghe (inginer), Daniel Angheluţă (economist) şi Cosmin Reti (jurist). Lista USR Galaţi pentru Senat este deschisă de George Edward Dircă, avocatul care l-a reprezentant şi ajutat, în repetate rânduri, pe liderul USR la nivel naţional, Nicuşor Dan, în acţiunile întreprinse împotriva fostului primar general Sorin Oprescu, urmat de Daniela Viorica Rusu (economist).

Tot ieri şi-a depus listele de candidaţi şi UDMR, care o deschide pe cea dedicată Senatului cu Ana-Cezarina Szekely, urmată de Ibolya Cecilia Rusu, alături de alţi patru candidaţi. La Camera Deputaţilor, UDMR „defilează” cu Ildiko Timbolschi, Istvan Portik, Elisabeta Pralea şi alţi candidaţi pe care îi veţi afla în zilele următoare, împreună cu vârsta şi profesia lor.

Primii independenţi

Până la închiderea ediţiei, la Biroul Electoral reuşiseră să-şi depună candidatura doi independenţi. Este vorba despre Tiberiu Jalbă (din Tecuci), care s-a înscris oficial în competiţia electorală dimineaţă, la ora 10,00, şi fostul PRM-ist Marin Costel (în trecut, director Apă Canal), care, după mai multe documente refăcute, a reuşit să îşi depună dosarul de candidatură după-amiază.

Azi-noapte, la ora 24,00, a fost termenul-limită pentru depunerea dosarelor de candidatură. Cine nu a reuşit să se înscrie oficial în cursa electorală în cursul zilei de ieri nu va participa la alegeri.

Citit 6069 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.