S-au modificat zonele de impozitare | Gălăţenii de pe 20 de străzi vor plăti biruri mai mari

S-au modificat zonele de impozitare | Gălăţenii de pe 20 de străzi vor plăti biruri mai mari
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În 2017, unii dintre gălăţeni vor fi nevoiţi să plătească, pe lângă o taxă majorată de habitat, şi impozite mai mari la bugetul local.

Este vorba despre cetăţenii care locuiesc pe cele 20 de străzi care au fost recent modernizate şi care, la finele anului trecut, au fost transferate în alte zone de impozitare, iar asta înseamnă că locatarii arterelor cu pricina vor plăti mai mult decât în 2016.

"Singurele modificări la nivelul taxelor care au survenit este trecerea într-o zonă superioară a unor străzi, în funcţie de noile facilităţi pe care le-am creat pe respectivele artere - conducte de apă, canalizare, asfaltare - prin urmare confortul cetăţenilor a fost sporit", declara, la finele anului trecut, primarul Ionuţ Pucheanu.

Două salturi dintr-un foc

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, mai multe străzi care anul trecut figurau în zona de impozitare D şi arătau ca adevărate uliţe rurale au beneficiat de lucrări de modernizare, iar acum locatarii lor vor fi taxaţi mai scump. Mai exact străzile Bahluiului, Braşov, Cricov, Caraiman, Nămoloasa, Pietroşiţa şi Predeal au urcat două trepte, din zona D de impozitare în zona B.

Cu o treaptă mai sus

Potrivit deciziei aleşilor locali, străzile 9 Mai, Caişilor, Caşin, Incubatorului, Jiului, Mioriţei, Nufărului, Vădeni, Oradea şi Prunari a urcat din zona C de impozitare în zona B. Tot în zona B e încadrată şi strada Sindicatelor între numerele 16 - capăt şi 17 - capăt. Pe strada Anghel Saligny, locuitorii de la numerele 1-35 şi 2-50 părăsesc zona C de impozitare şi intră în zona B. Tot cu o treaptă, dar din zona B în zona A, a urcat o altă arteră recent modernizată - Rizer. Şi strada Ioan Cetăţianu a scos capul din zona D în zona C.

Prin votul aleşilor, au intrat în zona D de impozitare nişte căi de acces care până acum nu figurau pe harta fiscală: Aleea Dafinului şi strada inginer Aurel Rozei Rosenberg.

Cine va plăti impozite mai mici

Potrivit hotărârii adoptate de aleşii locali la finele anului trecut, două străzi au fost declasate cu o treaptă, pentru că administraţia locală a realizat că nu-şi merită zona de impozitare în care erau încadrate.

Astfel, strada Malul Brateş, care în 2016 a figurat în zona C de impozitare, a coborât într-o zonă de impozitare inferioară - D.

Strada Tecuci, arteră aflată în modernizare, a fost împărţită, până acum, în două zone de impozitare (A între nr. 1 - 219 şi nr. 2 - 208 şi B între nr. 221 - capăt şi nr. 210 - capăt). Prin decizia aleşilor, artera este acum fragmentată în trei zone de impozitare: A între numerele 1 şi 219 şi 2 - 208, B între numerele 221-249 şi 210-290 şi C între numerele 292 - capăt şi 251 - capăt.

Citit 17594 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.