De ce au PĂRĂSIT SALA unii ALEȘI GĂLĂȚENI de la Putere, în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis în Parlament
Foto: Sursa foto: Internet

De ce au PĂRĂSIT SALA unii ALEȘI GĂLĂȚENI de la Putere, în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis în Parlament
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Declaraţia susţinută în plenul Parlamentului de preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost marcată de plecarea, în masă, a deputaţilor şi senatorilor PSD şi ALDE. În imaginile difuzate la televizor, i-am recunoscut, printre cei care părăseau sala, şi pe aleşii gălăţeni. I-am contactat telefonic pentru a-i întreba de ce au recurs la acest gest.

Florin Popa, deputat PSD: „Era firesc să ies din sală în condiţiile în care preşedintele a afişat lehamite şi persiflare. Chiar am aplaudat când a intrat în sală, când a spus că PSD a câştigat alegerile, mă aşteptam să-şi ia în serios rolul de mediator, să vină cu o atitudine de conciliere şi să oprească tot ce se întâmplă acum. Suntem parlamentari aleşi şi reprezentăm o instituţie importantă a statului. Se cuvine să fim respectaţi. Noi ne vom păstra calmul, liniştea şi ne vom concentra pe ce avem de făcut”.

Lucreţia Roşca, deputat PSD: „Da, am ieşit din sală. Am sperat, în toate aceste zile, că şedinţa de plen va fi prezidată de cel care are, constituţional, funcţia şi puterea de a calma spiritele. În loc să vină şi să ne îndemne să punem programul de guvernare în aplicare, să discutăm bugetul etc, dânsul a venit şi ne-a atacat. De asta am ieşit!”.

Nicolae Bacalbaşa, deputat PSD: „Datorită lipsei de respect a lui Iohannis faţă de Constituţie şi faţă de instituţia numită Parlament”.

Marius Mărgărit, deputat PSD: „Cred că cei trei conducători, domnii Dragnea, Tăriceanu şi Iohannis, au suficientă experienţă politică astfel încât să poată negocia şi să ajungă la un consens. În toată lumea se poartă negocieri politice, numai la noi nu este posibil aşa ceva. În 2014, când am pierdut alegerile, am făcut un pas în spate. Aceasta este democraţia. A avut un discurs arogant. A venit în Parlament, altarul democraţiei, pentru a ne certa. Şi parlamentarii sunt aleşi de popor, nu doar preşedintele”.

Daniel Butunoi, senator PSD: „Da, am părăsit sala. Motivul este acela că m-aş fi aşteptat să aibă un discurs echilibrat şi împăciuitor, să îşi exercite rolul de mediator. N-am simţit că mi se adresează, că fac parte dintre românii lui Iohannis”.

Nicolae Marin, senator PSD: „Ce motiv aş fi avut să rămân în sală, cu un individ care a venit să ne jignească? Noi, parlamentarii PSD, l-am aşteptat optimişti, sperând că va îndemna la calmarea spiritelor, pentru că în acest moment poporul este scindat, iar asta o vedem în stradă. Am sperat într-o întoarcere la normalitate, în calmarea situaţiei, însă dânsul a venit cu mesaje populiste, cu scopul de a incita populaţia mai mult, în loc de un discurs colegial”.

Eugen Durbacă, deputat ALDE: „Acum sunt în Parlament, am multă treabă. Vă voi spune dacă am ieşit din sală şi de ce când voi reveni în Galaţi. La revedere!”.

Citit 12020 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.