Sute de familii din Galați riscă să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ. Care sunt ASOCIAȚIILE-problemă, cu DATORII de sute de mii de lei

Sute de familii din Galați riscă să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ. Care sunt ASOCIAȚIILE-problemă, cu DATORII de sute de mii de lei
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Nu mai puţin de 400 de apartamente, în care locuiesc cel puţin o mie de persoane, ar putea rămâne fără energie termică din cauza datoriilor pe care asociaţiile de proprietari le înregistrează către Calorgal.

Este vorba despre gălăţenii dependenţi de căldura furnizată în sistem centralizat din asociaţiile de proprietari nr. 371 Olt (din Micro 17), 332 (din Siderurgiştilor Vest) şi 269 (din Doja). Reprezentanţii societăţii de termoficare au anunţat că au notificat cele trei asociaţii „ca urmare a plăţilor mici înregistrate în ultima lună”. Potrivit Calorgal, la 31 ianuarie, Asociaţia de proprietari 371 Olt acumulase un debit de 187.000 lei, suma achitată pe parcursul lunii ianuarie fiind de doar 1.175 lei. Asociaţia de proprietari 332 acumulase, la aceeaşi dată, un debit de 126.000 lei (suma achitată pe parcursul lunii ianuarie fiind de 4.010 lei), în timp ce Asociaţia nr. 269 acumulase, tot la 31 ianuarie, un debit de 106.000 lei, suma achitată pe parcursul lunii ianuarie fiind de 3.747 lei.

Cele trei asociaţii de proprietari însumează, conform Calorgal, 6,31 la sută din totalul debitului la nivel de oraş şi au în componenţă 400 de apartamente branşate la sistemul centralizat de termoficare. „Totalul debitului asociaţiilor de proprietari la nivel de oraş este de 6,58 milioane lei şi cuprinde şi facturile aferente lunii decembrie, emise la începutul lunii ianuarie şi al căror termen de scadenţă/graţie este data de 10 martie 2017. Calorgal îşi declină responsabilitatea pentru situaţiile în care locatarii din aceste asociaţii au achitat integral sau parţial factura de încălzire, iar administratorii nu au remis Calorgal respectivele sume”, a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al societăţii.

Notificăm, notificăm, dar până când?

Acesta este al doilea avertisment pe care Calorgal îl dă celor trei asociaţii de proprietari, în mai puţin de două luni. Noua societate de termoficare şi municipalitatea se rezumă însă la doar a arăta cartonaş galben datornicilor, fără a sista furnizarea serviciilor. Cu atât mai mult cu cât cele trei asociaţii de proprietari figurează şi pe lista neagră a Apaterm, cu o datorie de aproape şapte milioane de lei, la data intrării în faliment a fostei societăţi de termoficare. Mai mult, Calorgal informează că „oferta de a încheia convenţii individuale de plată a fost întâmpinată cu refuz în cazul asociaţiilor 371 Olt şi 332 şi tergiversată în cazul asociaţiei de proprietari 269”.

Se fereşte, oare, politicul să ia măsuri aşa-zis nepopulare, deşi justificate? În acest caz, să ne aşteptăm ca şi Calorgal să aibă soarta Apaterm.

Citit 9218 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2017 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.