Cum au PROTESTAT gălățenii la -5 grade. ”Trebuie să schimbăm țara”
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cum au PROTESTAT gălățenii la -5 grade. ”Trebuie să schimbăm țara”
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Demisia lui Florin Iordache din funcția de ministru al Justiției nu a stins valul de proteste și revolta oamenilor. La -5 grade Celsius, în frig pătrunzător, care aproape îți tăia respirația, și vânt, aproximativ 100 de gălățeni au ieșit, în această seară, în stradă, în a zecea zi de proteste îndreptate împotriva coaliției de la putere și Guvern.

Domnul Iordache este doar o marionetă a unui Guvern PSD. O marionetă care nu a făcut altceva decât să execute ordinele domnului Dragnea, penalului Dragnea. În momentul în care acest Guvern va pica și-și va asuma responsabilitatea pentru niște ordonanțe făcute cu dedicație, atunci și noi vom fi mulțumiți. Să lase loc altora competenți, care să facă exact ce li s-a cerut. Sunt oameni, cu siguranță, destul de ok, care nu sunt penali și care pot să ducă o guvernare. Exemple sunt: cel de la Iași (Mihai Chirica, primarul Iașiului și președinte PSD Iași n.r) ”, ne-a spus unul dintre manifestanți, care a adăugat că este conștient că pericolul Ordonanței 13 nu a trecut. Noi, ăștia, de pe la corporații, care le plătim taxe, impozite, mașini de serviciu și le ținem în spate, în continuare, datoriile pe care ei ar trebui să le plătească statului - și aici mă refer la prejudiciile alea frumoase de 38 de milioane de euro, ne informăm. Știm de pericol, de asta suntem aici. Din păcate, vremea nu ne ajută. Se pare că stăm numai noaptea să păzim guvernul ăsta, că ziua ei lucrează, iar noaptea ne prelucrează.

Atâta timp cât suntem mințiți, vom continua să ieșim în stradă. Îmi doresc democrație, în adevăratul sens al cuvântului, un stat corect și cinstit. Ordonanța a fost picătura care a umplut paharul. Problemele noastre sunt multe și grave. Noi le plătim lor salariile, dar nu vor să înțeleagă asta. Sunt aroganți, sfidători, corupți”, ne-a spus un alt protestatar.

Ceai cald pentru manifestanți

Cele aproximativ 100 de persoane au primit, în această seară, ceai cald. Unul dintre tinerii protestatari a venit de acasă cu termosuri cu apă fierbinte, pliculețe de ceai și pahare de unică folosință. Aseară am înghețat aici și m-am gândit ca în seara asta să fac ceva pentru noi, să ne încălzim. Trebuie să schimbăm țara. Am trei copii mici și ce viitor le oferă țara noastră? Am muncit șapte ani în Italia, m-am întors acasă, am investit peste jumătate de milion de euro, ca să ce? Să fure ăștia, iar lucrurile pe care eu le-am făcut să valoreze zero lei? (...) Bătrânii sunt dezinformați”, ne-a spus bărbatul.

La fel ca în serile trecute, manifestanții de toate vârstele, care au purtat pancarte, vuvuzele și fluiere, au scandat împotriva Executivului și a liderilor coaliției de la guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. La fel ca miercuri, tinerii au scris pe zăpada înghețată „REZISTĂM GALAȚI”.

Protestele vor continua.

Citit 8733 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 11:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.