Le vindeau DROGURI elevilor, dar vor fi judecaţi în libertate!

Le vindeau DROGURI elevilor, dar vor fi judecaţi în libertate!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi care au soluţionat contestaţia formulată de cei şase inculpaţi arestaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru trafic de droguri au decis că unul dintre aceştia trebuie să stea în arest la domiciliu, iar ceilalţi cinci pot fi judecaţi sub control judiciar.

Cei şase, Gheorghe Amărgărintei, Alexandru Trandaf, Marcus Gabriel Piciu, Alexandru Emilian Elefteriu, Andrei Radu Luca şi Andrei George Iftimie, au fost reţinuţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de procurorii DIICOT Galaţi, iar ulterior au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei luate de Tribunalul Galaţi, fiind acuzaţi că le vindeau droguri (marijuana şi ecstasy) elevilor de la licee din Galaţi. Sentinţa Tribunalului a fost contestată, iar în urma deciziei luate la Curtea de Apel Galaţi, doar Gheorghe Amărgărintei, considerat capul grupării infracţionale, va fi cercetat în stare de arest la domiciliu, ceilalţi fiind lăsaţi liberi.

Conform informaţiilor publicate într-un comunicat de presă, pe 1 martie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi i-au prins în flagrant pe Luca şi Trandaf, în timp ce se aprovizionau cu droguri de la Amărgărintei. Totodată, s-au făcut 12 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor reţelei, unde au fost găsite şi ridicate: peste 280 de grame de marijuana (constituită din 228 de doze, marijuana vrac şi ţigarete confecţionate artizanal), patru cântare de mare precizie utilizate pentru porţionarea drogurilor, cinci grindere utilizate pentru optimizarea marijuanei, precum şi trei comprimate ecstasy.

Liceenii, principalii cumpărători

Grupul infracţional din care făceau parte cei şase inculpaţi a luat fiinţă în decembrie 2016 şi a funcţionat până la începutul lunii martie 2017, când au intervenit organele de cercetare penală. Din grupare mai făceau parte şi doi minori, care au fost puşi sub control judiciar de către procurori. „Inculpaţii au procurat, transportat, deţinut importante cantităţi de produse cannabice sub formă de marijuana, pe care le-au comercializat, în special, către consumatori din mediul preuniversitar, drogurile fiind consumate de către grupuri de elevi, fie în incintele unităţilor şcolare, fie în imediata apropiere a acestora", se arăta în comunicatul DIICOT.

Drogurile erau cumpărate de liceeni cu vârste între 16 şi 17 ani, cu sume ce variau între 60 şi 70 de lei pentru un gram.

Fapte recunoscute

În urma audierilor, inculpatul Gheorghe Amărgărintei a recunoscut că se ocupă de vânzarea drogurilor din anul 2014, având o bază foarte mare de consumatori. Şi ceilalţi inculpaţi au recunoscut că au cumpărat de la Amărgărintei droguri, atât pentru consum proriu, cât şi pentru revânzare.

Ţinând cont de faptul că, în mare majoritate, drogurile erau vândute minorilor, procurorii au apreciat că menţinerea în libertate a inculpaţilor reprezintă un pericol, motiv pentru care au solicitat arestarea lor preventivă. În ciuda acestui fapt, decizia definitivă a magistraţilor a fost ca inculpaţii să nu fie cercetaţi în stare de arest.

Cercetările în dosar vor continua, iar la finalizarea lor procurorii îi vor trimite în judecată atât pe cei acuzaţi că vindeau droguri, cât şi pe cei care le consumau, acestia fiind în majoritate minori.

Citit 5587 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.